Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Felanmälan
Använd appen "Felanmälan Gnosjö kommun" eller gå in via Infracontrol.com

Teknik- och fritidsförvaltningen
tof@gnosjo.se

Snöskottning och sandning

När den första snön kommer är vintern här. Och med det börjar våra snöröjare sitt arbete med att få bort det värsta från vägar, gång- och cykelbanor.

Vi samarbetar kring snöröjning med de olika vägstyrelserna i våra mindre orter. I Gnosjö tätort ansvarar vi själva för snöröjningen och halkbekämpning i samarbete med en entreprenör. Vår ambition är att huvudstråken av gång- och cykelvägar ska vara röjda från snö och halkbekämpade före klockan 8.00 på vardagarna. Gång- och cykelvägarna till våra skolor är vår högsta prioritet.

Kontaktuppgifter till vägstyrelserna hittar du här på vår webbplats.

Felanmälan

Om du har några synpunkter, eller vill rapportera fel kan du göra det genom kommunens felanmälningssystem. Systemet når du direkt via vår e-tjänst ovan, eller via appen ”Felanmälan Gnosjö kommun”. Den hittar du där du brukar ladda ner dina appar.

Sopning av gator

Varje vår sopar vi gatorna rena från vinterns sandning. När detta ska ske annonserar vi om det i lokalpressen och här på hemsidan. Då ska du som äger en fastighet sopa ut gruset från trottoaren så att sopmaskinen kan få med sig det.

Hämta sand hos oss

Du kan hämta gratis sand på kommunens förråd på Sjöstenvägen 3 i Gnosjö och på återvinningscentralerna i Gynnås och Nyhem. Det är öppet under ordinarie arbetstid, mellan klockan 8.00 och 16.00. Ta med egen spade och hink. Sanden finns tillgänglig för att du ska kunna sanda snabbt själv utanför din fastighet. På så sätt kan vi undvika halkolyckor för förbipasserande.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan