Gnosjö kommun logotype

Den här nyheten är äldre än ett år.

En glad kille står framför en vägg med små tavlor.

Kul att komma ut med Pluspolarkortet

Senast uppdaterad 15 juni 2023

Samuel Konow bor på Humleåsen. Han är en av dem som har haft stor nytta och glädje av Pluspolarkortet.

Med Pluspolarkortet får du ta med dig en "Pluspolare" som extra stöd och hjälp. Det kan exempelvis vara en kompis, förälder, syskon eller assistent. Om arrangemanget eller aktiviteten är avgiftsbelagd, följer Pluspolaren med utan kostnad medan du själv betalar ordinarie pris. Det kan till exempel vara idrottsevenemang, konserter eller teater.

– Jag har använt kortet mest för att gå på bio och hockey. Mitt favoritlag är HV71. Jag åker till Jönköping när de har hemmamatch. Jag älskar hockey och med kortet kan pappa eller en personal följa med gratis. Om jag inte haft den möjligheten hade jag stannat hemma och det hade inte varit kul.

Vi träffas i Samuels lägenhet. Det syns att det är en kille med många intressen. Framme ligger historieböcker och i hallen står skidorna redo för en tur.

– Kortet har jag använt mest för hockey, men även skid- och hästtävlingar, och fotboll förstås! IFK Värnamo är mitt lag. Jag har alltid haft ett stort sportintresse.

Samuel fortsätter.

– När jag ska gå på bio vill jag helst se på film där man talar svenska. Filmen ska handla om något bra, som man blir glad av. Kortet gäller på Hammargården och på bion i Gislaved, men när jag var på Gummifabriken fick inte pappa gå in gratis. Jag fick betala. De var inte anslutna, men jag hoppas att de blir det. Jag sa till dem att de borde vara det!

Ansök om Pluspolarkort

Kortet gäller i fem år från utfärdandet. Samuel behöver precis förnya sitt. Då får han hjälp av sina föräldrar.

På vår sida om Pluspolare hittar du hur du ansöker om ett kort.

Anslut din förening till Pluspolare

Genom Pluspolarkortet kan du ta del av evenemang hos föreningar, organisationer och verksamheter som är anslutna.

Om du är arrangör kan du skicka in en anmälan om att din verksamhet vill vara ansluten till Pluspolare.

Pluspolarkortet gäller i hela regionen

Pluspolarkortet är ett initiativ från Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping. Kortet är regionalt och gäller i hela Region Jönköpings län, det vill säga. Jönköping, Nässjö, Eksjö, Värnamo, Vaggeryd, Gislaved, Gnosjö, Tranås, Aneby, Habo, Mullsjö, Sävsjö och Vetlanda. Pluspolararrangörerna på dessa orter välkomnar alla som har ett Pluspolarkortet, oavsett var i regionen du är bosatt.

Dessa verksamheter är anslutna till Pluspolare i Gnosjö.

Kort med en hand som gör tummen upp.