Gnosjö kommun logotype
En kvinna från Elfenbenskusten som skördar kakao.

Här skördas kakao under goda arbetsvillkor i Elfenbenskusten. Foto: Fairtrade Sverige

Gör en god handling, flytta handen!

Senast uppdaterad 10 oktober 2023

Små handlingar som gör stor skillnad. Varje gång du väljer en rättvisemärkt vara, så bidrar du till att en odlare många mil bort kan skapa sig ett bättre liv.

En liten handrörelse i affären ger en schysstare betalning, bättre villkor och framtidshopp för nästa generation av kaffe-, kakao-, te-, banan-, vin- eller blomodlare. Det räcker att flytta handen i butiken och välja fairtrade istället. Tänk vad stort det är, men samtidigt så litet. Det är något du kan göra som privatperson.

Fairtrade City i 15 år

Vi som kommun har valt att vara Fairtrade City sen 2008. I femton år har vi valt att dricka rättvisemärkt kaffe och te i våra personalrum och våra restauranger. Gnosjö var den tionde kommunen som diplomerades som Fairtrade City i hela Sverige. Något vi kan vara stolta över. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Vill du vara med att arbeta för en rättvisare värld?

I vår kommun finns det en styrgrupp vars huvudsakliga uppgift är att sprida information om Fairtrade och att inspirera fler att välja att köpa rättvisemärkta produkter. Vill du vara med och arbeta för en rättvisare värld så kan du kontakta någon i gruppen. Du är hjärtligt välkommen!