Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Aministratör
Therese Ebbesson
therese.ebbesson@gnosjo.se

Ordförande
Christoffer Areskog
christoffer.areskog@gnosjo.se

Vi är en Fairtrade City

Vi är diplomerad Fairtrade City sedan 2008. Tillsammans gör vi världen mer rättvis.

Att vi är en Fairtrade City ger oss goda förutsättningar för att jobba mot FNs globala hållbarhetsmål, Agenda 2030.

Vi, som kommun, ställer krav i våra upphandlingar om att produkter ska ha producerats på ett rättvist och hållbart sätt. På så sätt bidrar vi till arbetet med Agenda 2030.

Redan idag köper vi in en mängd produkter som är Fairtrade-märkta, till exempel kaffe, te och bananer. Vår målsättning är att få med fler Fairtrade-märkta produkter i inköpen, och att de produkter vi redan köper in ska öka i andel.

Vi arbetar inte bara för en mer hållbar kommun, utan även för en mer hållbar värld. Du kan också hänga med på den resan. Ett enkelt sätt att bidra är att välja Fairtrade-märkta produkter när du handlar.

Vi har en samverkansgrupp i kommunen vars huvudsakliga uppgift är att sprida information om Fairtrade. Gruppen består av representanter från kommun, näringsliv och civilsamhälle.

Vill du vara med och påverka?

Tycker du att detta är intressanta och viktiga frågor och vill vara med och påverka? Då är du varmt välkommen att vara med i vår samverkansgrupp. Vi kan också komma ut till din organisation eller ditt företag, så berättar vi hur ni kan vara med och bidra. Du hittar kontaktuppgifter i kontaktrutan nedan.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan