Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Kommunikatör/administratör
Veronica Ankarvik
veronica.ankarvik@gnosjo.se

Kommunikatör och administratör

Tre killar framför Hammargården blir intervjuade av en kvinna.

Att intervjua när det händer något i kommunen är en del av kommunikatörens arbete. Här från UngDrive Masters utanför Hammargården.

Som kommunikatör måste man vara nyfiken på människor och på vad som händer.

Veronica Ankarvik arbetar som kommunikatör och administratör. En kommunikatör arbetar främst med kommunikation och skriver nyheter på kommunens webbplats.

Nyheterna kan handla om både viktig information till invånarna och mer vardagliga händelser på kommunen. Det är viktigt att skriva på ett lättläst sätt. Kommunen är en myndighet och som sådan ska man enligt lag ha tillgänglighetsanpassad information på sin hemsida. Alla ska kunna ta till sig informationen som finns där.

Ibland kommer information från andra myndigheter som behöver förmedlas vidare. Men de allra flesta nyheter får Veronica leta upp själv. Om du arbetar i kommunen och vill tipsa om något som händer värt att skriva om, ska du kontakta Veronica.

– Gnosjö kommun har kring 900 anställda. Alla arbetar med olika saker som är viktigt ur olika aspekter. Jag försöker göra mitt bästa i att spegla verksamheterna och informera om vad de gör. Därför har jag kontakt med personer från olika verksamheter som tipsar om nyheter.

I Veronicas adiminstrativa uppdrag ingår ansvar för internpost, frankering, posthantering och att hanterar en del fakturor. 

Ursprungligen studerade Veronica till civilekonom, men fann att hon brann för kommunikation efter att hon läst en kurs i media- och kommunikationsvetenskap på universitetet. I arbetslivet har hon mer eller mindre alltid arbetat med att förmedla komplicerad information på ett lättförståeligt sätt, dels som läromedelsredaktör och dels som journalist.

En kvinna sitter och arbetar vid en dator där hon skriver nyheter på en hemsida.

Att skriva nyheter för hemsidan är en av Veronicas många arbetsuppgifter.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan