Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Fastighetschef
Håkan Andersson
hakan.andersson@gnosjo.se

Fastighetschef

Håkan Andersson är fastighetschef. Han förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar för att politikers beslut om nya fastigheter blir verklighet.

En man sitter vid sitt skrivbord framför datorn och tittar in i kameran.

Som fastighetschef ansvarar man för fastigheterna på kommunen och är även förvaltare för politikers beslut om nybyggnationer. Det innebär att man ser till att byggnader är i bra skick och har allt, som en byggnad bör ha, som ventilation eller bra isolering. Att bygga en ny byggnad medför mycket planering och arbete. Fastighetschefen är därför ansvarig för att samordna byggnationen med hänsyn till kommunens budget.

Normalt arbetar en fastighetschef med att diskutera vad som behöver göras med personal och fackförbund. Dessa möten görs året runt för att budgeten ska räcka och för att få en inblick i vad som behövs för att genomföra ett bygge. Efter att ha utrett och diskuterat hur byggnationen ska utföras med relevanta projektledare och chefer, beställer fastighetschefen sedan deras tjänster för att påbörja bygget.

– Att vara fastighetschef är ett stimulerande arbete, eftersom det är utmanande. Främst för att man måste hålla sig inom budget och ha kontakter med flera projektledare för att få ut så mycket som möjligt av pengarna. En fördel med att arbeta i Gnosjö är att kommunen är liten, vilket ger nära kontakter, vilket kortar beslutstider. Om du vill ha ett svar från politiker, så har du snabbt kontakt och kan få svar samma dag.

Håkan har inte alltid arbetat som fastighetschef utan började som snickare. Sen blev han platsledare och därefter platschef. Efter utbildning på högskola blev han fastighetschef här. Grunden är densamma för arbete som fastighetschef eller platschef, därför har det inte blivit några problem med att byta yrken.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan