Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Aktivitetsansvarig på Rosendal
Gunnel Andersson
gunnel.andersson@gnosjo.se

Aktivitetsansvarig

Att skapa aktiviteter som gör livet meningsfullt och ger gemenskap, detta arbetar Gunnel Andersson med.

En kvinna håller i en boll och skratatr.

Gunnel Andersson planerar aktiviteter för Träffpunkten på Rosendal. Genom sitt arbete skapar hon mening och gemenskap för många äldre.

Som aktivitetsansvarig på Rosendal ser hon till att det finns aktiviteter för folk som kanske annars skulle sakna gemenskap. Främst är det på äldreboendena, men aktiviteterna är tillgängliga för vem som helst av våra äldre.

– Det bästa med mitt arbete är den sociala aspekten. Jag ser till att skapa ett utrymme där folk känner sig inkluderade och trygga. Därför planerar jag oftast aktiviteter tillsammans med gästerna som kommer till Träffpunkten.

Som aktivitetsansvarig arbetar man med att planera aktiviteter, till exempel Bingo, promenader, bakning, samtal och träningspass. Att arbeta som aktivitetsansvarig var inget hon hade planerat att göra. Men efter att ha jobbat i flera år som ”terapibiträde” var det naturligt att utbilda sig vidare till aktiveringspedagog

– Det som gör det speciellt att arbeta i Gnosjö kommun är att det är en liten kommun, förutom Gnosjöandan också. Man hjälps åt mellan olika verksamheter.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan