Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Besöksadress
Töllstorpshallen
Fritidsvägen 6, Gnosjö

Öppettider
Tisdag 13.00-16.00
Onsdag 10.00-18.00

Hälsocoach
Iwona Lenart
0370-33 11 08
076-696 21 19
Iwona.lenart@gnosjo.se

Hälsocenter

Hälsocenters fokus är att hela du ska må bra, både idag och på längre sikt. Här kan du få coachning, stöd och gemenskap när du behöver förändra olika levnadsvanor.

Balans i livet

Kanske vill du få stöd i att komma igång och röra dig mer, förbättra dina matvanor eller hitta en social gemenskap. På hälsocenter kan du få hjälp att hitta balans mellan aktivitet, återhämtning och sömn. Du är välkommen att kontakta vår hälsocoach, tillsammans hittar ni ett upplägg som passar dig.

Hälsosamma matvanor

Hälsocenter i Gnosjö erbjuder en kurs där du får lära dig mer om hälsosamma matvanor. Du får stöd i att hitta ett sätt som kan bli bra för just dig. Även små förändringar kan göra stor skillnad.

Kursen består av fyra gruppträffar och ger dig

  • Konkreta tips och råd om vad du kan göra för att få mer hälsosamma matvanor.
  • Praktiska verktyg och hemuppgifter som hjälper dig att hitta nya matvanor.

Samverkan mellan olika aktörer

Hälsocenter i Gnosjö är ett samverkansarbete mellan Gnosjö kommun, Region Jönköpings län, Bra liv Gnosjö vårdcentral och en mängd olika organisationer, föreningar och aktörer.

Genom ett hälsofrämjande och förebyggande arbetssätt ska hälsocentret i Gnosjö vara ett stöd till att förbättra invånarens fysiska, psykiska, sociala och existentiella hälsa.

Fysisk aktivitet på recept, FaR

Det går att förebygga, förbättra och behandla många sjukdomar genom regelbunden fysisk aktivitet. Du som behöver stöd för att komma igång med det kan få fysisk aktivitet på recept. Du kan läsa mer på 1177 om fysisk aktivitet på recept.

När du får ett recept på fysisk aktivitet från din vårdcentral erbjuds ett inledande samtal på Hälsocenter. Du kommer bli kontaktad och möta en hälsocoach som ge dig stöd till aktiviteter och coachar dig vidare.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan