Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Räddningstjänsten
raddningstjansten@gislaved.se

Vid akut situation där liv, miljö eller egendom är i fara ringer du 112.

Räddningstjänstens utbildningar

Vi på räddningstjänsten utbildar närmare 4 000 personer varje år. Detta är ett av våra sätt att förebygga olyckor. Här kan du läsa mer om vilka utbildningar och övningar vi erbjuder.

Våra utbildningar

  • Brandkunskap, 2 timmar, 9 000 kronor + moms. Max 20 personer.
  • Hjärt- och lungräddning och hjärtstartare, 2,5 timmar, 9 000 kronor + moms. Max 12 personer.
  • Utrymningsövning, 1 timme, 3 200 kronor + moms

Brandkunskap

Du blir medveten om riskerna vid en brand, får veta hur du kan förebygga bränder och hur du ska hantera en eventuell brand. Vi berättar om hur du snabbt och säkert kan utrymma en lokal och värdet av att byggnader är indelade i brandceller. Du får också med dig hur du kan släcka en brand i till exempel kläder. Detta gör vi genom praktiska övningar. Du kommer att bli väl förtrogen med den brandsläckningsutrustning som finns på din arbetsplats.

Vi kommer gärna till dig och er verksamhet. Eller så kommer du till oss. Vi ger dig teori blandat med praktik som är anpassad för din verksamhet.

Hjärt- och lungräddning och hjärtstartare

Vid ett hjärtstopp kan hjärtat inte längre pumpa blodet ut i kroppen. På vår utbildning ger vi dig kunskaper om hur du tryggt och snabbt kan hjälpa till att rädda liv, om du skulle hamna i en situation vid ett hjärtstopp.

Vi kan komma till din verksamhet eller så kommer du till oss på räddningstjänsten. Vi tillhandahåller HLR-dockor utan extra kostnad.

Utrymningsövning

Räddningstjänsten kommer gärna till din organisation, förvaltning eller företag och håller i utrymningsövning, som är anpassad för er verksamhet. Vi tar hand om kommunikationen med SOS och ger er tips och råd om hur ni kan förbättra ert brandskyddsarbete efter övningen. Detta gör att ni på ett strukturerat och säkert sätt kommer kunna utrymma er fastighet ifall olyckan skulle vara framme.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan