Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Biståndshandläggare
Nås via kommunens växel.
Vi har telefontid måndag-fredag 8.30-9.30.

Trygghetskamera

En god och trygg nattsömn är en självklarhet. För dig som har tillsyn på natten, kan en trygghetskamera vara ett möjligt alternativ för att slippa bli störd i onödan.

Det positiva med en trygghetskamera är att du slipper få din nattsömn störd av att personal kommer hem till dig, för att se att du har det bra.

Så fungerar tillsynen

Tillsyn med trygghetskamera sker med förbestämda titt-in-tillfällen av personal från larmoperatören under natten. Kameran är endast aktiv och påslagen vid den tidpunkt ni har kommit överens om. Annars är den alltid avstängd. Själva tillsynen tar cirka 30 sekunder.

Kameran spelar inte in och sparar inte något ljud-, bild- eller filmmaterial. Det enda som sparas är loggtider för när, hur länge och vem som har gjort tillsynen.

Om larmpersonalen ser dig och ser att du mår väl under tillsynstillfället är tillsynen genomförd och avslutad.

Om larmpersonalen inte ser dig, gör den en ny tillsyn efter en stund. Om du fortfarande inte är synlig blir nattpatrullen kontaktad, som direkt åker hem till dig för att se hur du mår.

Så här ansöker du

Du ansöker om trygghetskamera hos biståndshandläggaren, som bedömer om du behöver trygghetskamera eller inte. Se telefontid i kontaktrutan högt upp på sidan. Du kan också ansöka via knappen ovan som tar dig till ett formulär.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan