Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Biståndshandläggare
Nås via kommunens växel.
Vi har telefontid måndag-fredag 8.30-9.30.

Mat till hemmet

Om du har svårt att själv laga mat på grund av sjukdom eller begränsningar i din fysiska förmåga, kan du få lagad mat levererad hem.

Vi levererar en portion färdiglagad varm mat om dagen. Maten är lokalproducerad, näringsriktig och varierad. Den är förpackad när du får den.

Du får din leverans mellan 11.45 och 13.30. Du kan välja att få matleverans fyra till sju dagar i veckan.

Hjälp att handla varor

Du kan få hjälp med att handla matvaror, hygienartiklar och med att hämta din medicin på apoteket av hemtjänstpersonal. Tillsammans med personalen skriver du en inhandlingslista. Personalen handlar sedan åt dig.

Om du vill ha denna hjälp behöver du skaffa ett fakturakonto på någon av matbutikerna på den ort du bor i. Du får en blankett av personalen som du fyller i för att ansöka.

När det gäller apoteksvaror behöver du fylla i en fullmakt för att personalen ska kunna hjälpa dig att hämta ut dina receptbelagda apoteksvaror.

Så här ansöker du

När du vill ansöka om att få hjälp med inköp och/eller hemlevererad varm matportion kontaktar du en biståndshandläggare. Du kan också ansöka via knappen ovan som tar dig till ett formulär.

Vilken hjälp du kommer få beslutas av våra biståndshandläggare. Våra handläggare utgår från rätten till en skälig levnadsnivå enligt socialtjänstlagen.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan