Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Vuxenenheten
Nås via kommunens växel.
Vi har telefontid måndag-fredag 8.30-9.30.

Råd och service
0370-33 13 48

Beroende hos vuxna

Hos oss kan du som är vuxen få hjälp vid beroende av alkohol, droger eller spel om pengar. Här finns information om det stöd du kan få.

Beroendebehandling

Beroendebehandling är en del av stödteamet. Vi är till för dig som har beroende av alkohol, droger eller spel om pengar. Vuxna över 18 år kan få hjälp.

Vi erbjuder

  • Olika behandlingsmetoder vid beroende.
  • Stöd till anhöriga till någon med beroende.
  • Provtagning som gäller beroende.

Behandling och provtagning är kostnadsfri.

Råd och service

Hos stödteamet kan du som vuxen eller anhörig få upp till fem rådgivnings- och servicesamtal. Samtalen är kostnadsfria och du kan vara anonym. För kontaktuppgifter se kontaktrutan ovan.

Om vi i samtalen får oro över ett barn eller en ungdom är vi skyldiga att göra en orosanmälan.

Så här ansöker du

Kontakta Vuxenenheten om du vill ansöka om stöd och behandling för eget beroende. Du kan också kontakta oss för rådgivning, eller om du är orolig för någon anhörig eller närstående. Vuxenenheten vänder sig till alla personer med beroende som är över 18 år. För ansökan och rådgivning, se kontaktrutan ovan.

Oro för någon med beroende

Om du är orolig för någon, som har ett beroende, kan du kontakta Vuxenenheten för att göra en orosanmälan. Vi tar då kontakt med den det gäller. Vi erbjuder och motiverar till stöd och behandling. Du kan anmäla din oro på olika sätt, du kan ringa, skriva brev eller skicka e-post. Du kan välja att vara anonym, men då ska du inte lämna några uppgifter om dig själv.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan