Gnosjö kommun logotype

Du som vill erbjuda plats för ungdomstjänst

Vi söker arbetsplatser där ungdomar kan jobba under kvällar och helger. Genom att erbjuda plats för ungdomstjänst gör företaget en viktig social insats.

Oavlönat arbete

Att ta emot en ungdom, som är dömd för ungdomstjänst, handlar om att du och ditt företag gör en social insats. Du får ingen ersättning för att du ställer upp med en arbetsplats.

Ungdomstjänst kan dömas ut i stället för böter eller andra straff, för unga lagöverträdare mellan 15 och 21 år. Ungdomstjänsten kan variera mellan 20 och 150 timmar, beroende på brottets art och hur gammal den dömde är.

Vår ungdomstjänst samarbetar med ideella, privata och offentliga arbetsplatser inom olika branscher. Arbetsplatsen och arbetsuppgifterna ska vara anpassade till ungdomens förmåga. Arbetet ska genomföras på kvällar och helger. Ungdomen får arbeta högst tio timmar per vecka.

Inom ramen för ungdomstjänst gäller vissa regler. Om ungdomen inte sköter sig ska detta rapporteras till Åklagarmyndigheten. Detta kan leda till en ny tingsrättsförhandling och en annan påföljd.

Så här går det till

Har du och din arbetsplats ett socialt engagemang och kan handleda en ung person, som har dömts till 20–150 timmars ungdomstjänst? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.


Kontaktperson
Kontaktperson
Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan