Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Telefontid
måndag-fredag 8.30-9.30

Ring vår växel och berätta om ditt ärende, så kopplar vi dig till rätt person.

Du som vill bli stödfamilj till person med funktionsnedsättning

En stödfamilj tar regelbundet emot ett barn med funktionsnedsättning i sitt hem. Barnet ska få stimulans, samtidigt som anhöriga blir avlastade.

Stödfamilj

Det behövs ingen särskild utbildning för att bli stödfamilj, men det är bra att ha erfarenhet av intellektuell funktionsnedsättning eller autism. För att bli stödfamilj ska din tillvaro vara trygg och stabil. Det är viktigt att du har både tid och utrymme för uppdraget. Det är också av stor betydelse att du kan tänka dig att vara stödfamilj under en längre tid.

Som stödfamilj tar du emot ett barn i ditt hem ungefär en helg i månaden. En stödfamilj kan vara en familj, men du kan vara stödfamilj även om du är ensamstående. Du kan bli stödfamilj till en vän eller släkting. Men barnet kan också vara någon du inte känner, men som väntar på en stödfamilj.

Som stödfamilj får du vägledning, stöd och hjälp i ditt uppdrag. Du får också ett arvode och ersättning för dina omkostnader enligt Sveriges kommuner och regioners riktlinjer. Att vara stödfamilj är ett förtroendeuppdrag och inte ett arbete.

Så här går det till

Kontakta oss om du är intresserad och vill veta mer. Vi gör en utredning och tar ett utdrag ur belastnings- och socialregistret. Därefter träffar ni varandra. Om allt känns rätt planerar vi sedan en introduktion.

Vi tar emot intresseanmälningar löpande. Varmt välkommen med din ansökan.

Intresseanmälan stödfamilj

Fyll i dina uppgifter nedan om du är intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara stödfamilj.

Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan