Gnosjö kommun logotype
Modevisning av produkter som tillverkas på Fabriken.

Catwalken där produkter, som tillverkas på Fabriken visades upp, var ett populärt inslag på invigningen.

Välbesökt invigning av Fabriken!

Senast uppdaterad 16 maj 2024

Hela 180 personer ville vara med när dagliga verksamheterna på Fabriken invigdes den 7 maj. Catwalk med visning av de egna produkterna var invigningen höjdpunkt. Bubbel, snittar och ballonger gav dagen extra härlig feststämning.

Alla besökare och deltagare samlades utomhus i det fina försommarvädret för att plantera ett träd. Johan Hammarström, enhetschef LSS, inledde med att hälsa alla välkomna. Han underströk att projektet bygger på delaktighet både från deltagare och personal. Johan Holmgren son till, Bengt Holmgren, som är en av hyresvärdarna, höll därefter ett tal, som uttryckte tankar kring det goda samarbetet. Kristine Hästmark, kommunalråd, lovordade även hon verksamheten och lämnade över en Lisa Bengtsson-bricka till Fabriken.

Johan Hammarström berättar.

– Vi kan bara hålla med om det fantastiskt goda samarbetet vi haft med hyresvärdarna bröderna Ingemar och Bengt Holmgren. Utan deras vilja och samarbete hade denna verksamhet inte blivit av. Det är till stor del deras förtjänst att vi kan glädja oss åt så fina lokaler.

Tilltugg serverat på ett bord.

Det hade varit en hel del förberedelser för att bjuda besökarna på goda tilltugg.

Ett silverpäronträd.

Ett silverpäronträd planterades som en symbol för att nu är verksamheterna igång.

Framför Fabriken planterades ett silverpäron, ofta kallat för ”Nordens olivträd”, som en symbol för den nystartade verksamheten. Det var många som ville hjälpa till så att trädet kom på rätt köl i den lilla rundeln.

– Invigningen har verkligen varit enastående planerad. Det fina mingeltilltugget har bakats av våra deltagare ihop med personalen. Utan de goda förberedelserna, där deltagarna övat länge, hade det aldrig blivit så här bra. Alla har haft ett fantastiskt fokus och finslipat in i det sista. Hela Fabriken, som helhet, är ett jättelyckad!

Även musiken stod Fabrikens deltagare och peronal för. De både sjöng och spelade under evenemanget. En av de uppskattade aktiviteterna var en catwalk där produkterna, som tillverkats på Fabriken, visades upp.

Två kvinnor står framför en gräsmatta.

Elisabeth Backler och Margareta Roberg tackades av för sin fina arbetsinsats.