Gnosjö kommun logotype
Fyra hjulande tjejer.

I flera av dansnumren hjulade de dansande till musiken.

Fartfylld show av fritidsbarnen på Hillerstorpsskolan

Senast uppdaterad 13 maj 2024

Tack vare fritidshemmets barn och dramapedagog Amel Grcic på Hillerstorpskolan har en talangshow kommit till. Flera veckors träning ligger bakom den proffsiga showen som visades upp för kamrater och föräldrar.

”Unforgettable” strömmar ut ur högtalaren när barnen på Hillerstorpsskolans fritidshem kör sitt sista nummer. Detta är ett i raden av flera fartfyllda dansnummer där det hjulas över idrottshallens golv. En idrottshall, som just förvandlats till en scen, där föräldrar och kamrater får ta del av en proffsigt utförd show.

För bara en liten stund sen var nervositeten på topp, men nu är det ingen som är rädd för att stå inför publik. Amel Grcic har förberett publiken så att de vet att de ska vara uppmuntrande mot de uppträdande. Efter varje nummer dånar applåderna.

Tränat inför showen flera veckor

Amel är dramapedagog och kom till Hillerstorpsskolan för bara ett par månader sedan. I fyra veckor har barnen övat två gånger i veckan. Repetitionerna har delvis skett spontant för att det är så roligt. Under Amels ledning har danserna koreograferats.

Amel har satt upp många shower i Myrviken i Jämtland där han tidigare arbetat.

– Det brukar vara så att det är några i början som vill vara med. Men sen sprider det sig. Den sista showen i Myrviken deltog 45 barn i. Fler och fler vill vara med.

Showen är utformad lite som tv-programmet ”Talang” där personer får visa upp det de är duktiga på. I dagens show fanns en dinosaurieexpert, säkert en kommande vetenskapsman, eller forskare och en som kunde lösa Rubicskuben på kort tid, förutom flera dansnummer. Bland annat dansades det till Frökens Snusks EPA-dunk. I dagens show deltog tolv av fritidshemmets barn. Bland dem är det blandade åldrar, från 6 till 10 år.

En pojke och en man samtalar framför en publik.

Dinosarieexperten berättar för Amel vad dinosarier äter och hur de lever.

Uppspelta inför showen

Innan publiken kommit så var det en del förberedelser. Barnen hade tillverkat girlanger av färgglatt papper, som de hängde upp i ribbstolarna. Bänkar från salens alla hörn samlades i fina rader så att alla skulle få sitta bra. Längst fram fick de minsta sitta och de större längre bak. Högtalare hämtades från fritidshemmet.

Amel berättar att barnen är lite spända och uppspelta inför showen.

– Jag säger till dem att de inte får tjafsa med varandra i de olika grupperna. Ska de tjafsa får de göra det med mig.

En tjej hjular över golvet och en kille sjunger högt. Det är svårt att se att barnen är nervösa. De verkar mest som att de ser fram emot att få visa upp sina talanger.

– Det är tolv minuter kvar, hörs en röst inifrån omklädningsrummet.

– Nu kommer publiken snart in, säger Amel och föser ut barnen för att välkomna föräldrarna.

Showen imponerade med många hjulande dansare som far över salens golv i högt tempo. Säkert blir det fler fritidsshower på Hillerstorpskolan. Så mycket energi, som barnen lagt ner i den här, så har de säkert fått mersmak!

Dansande barn

I slutnumret dundrade Marcus & Martinus "Unforgettable" i högtalaren. Säkert blir det fler shower i framtiden.