Gnosjö kommun logotype

Malin brinner för samarbete och kommunikation

Malin Hill, 40 år, är enhetschef för funktionshinderomsorgen sedan tre år tillbaka. Innan dess var hon socialsekreterare inom missbruk och psykiatri. Malin är Gnosjöbo och värdesätter att arbeta och bo i samma kommun. Hon studerade i Växjö och pendlade då med kust-till-kust-banan, vilket var mycket smidigt.

– Kommunen betalade resorna med bidrag. Ett resebidrag, som är tänkt för att den som studerar ska stanna i kommunen och det gjorde jag. Det underlättade eftersom jag hade småbarn medan jag studerade.

Har du alltid tänkt att du skulle bli chef?

– Jag har alltid haft som ambition att bli chef. Det kände jag redan när jag pluggade. Men jag tyckte att det var bra att börja med att arbeta inom en myndighet. På så sätt lär man sig mycket lagar och juridik, så jag började som socialsekreterare inom missbruk och psykiatri. Då hade jag en del samordningsuppdrag, så då fick jag känna på att ha lite mer ansvar.

Varför ville du bli chef?

– Det är hur jag är som person, min personlighet. Jag är ödmjuk och har lätt för att förstå mig på människor, är strukturerad och tydlig i min kommunikation, vilket är bra i en chefsroll. Mitt mål är faktiskt att bli chef över chefer. Som chef är det viktigt att man är ödmjuk och ser helheten i verksamheten. Även inkludera personalen i helheten. Vi arbetar väldigt brett som enhetschefer här i Gnosjö kommun. Jag har väldigt bra personal och vi har öppen och god kommunikation. Det är något vi fokuserat mycket på. Vi lyfter det positiva och fokuserar på det som funkar.

Hur känner du inför den ekonomiska situationen?

– Utmaningar är väldigt roligt och jag älskar att arbeta lösningsfokuserat. Just i vår verksamhet har vi alltid haft ett uttalat budgettänk som har gynnat oss. Vi behöver tänka positivt och lösningsfokuserat för att klara framtidens utmaningar. Man behöver tänka ”outside the box”. I funktionshinderomsorgen är vi kända för att vi samarbetar mellan verksamheterna, vilket gör det lättare att hålla budget.

Funktionshinderomsorgen

Malin är en av tre enhetschefer inom funktionshinderomsorgen, LSS, och ansvarar för en servicebostad, assistansgrupper, samt nybyggnationen av nya grupp- och servicebostaden, som beräknas vara klar 1 september 2024.