Gnosjö kommun logotype

Varmt och mysigt babysim!

På Töllstorpshallen hålls babysim och andra slags simskolor. Babysimmet kan njuta av den nya, fina och varma bassängen.

Trots att det är kallt ute är det sommarvärme inne. Här sker babysimmet i den varma, nya rehabbassängen. Föräldrar och barn klär om i omklädningsrummen vid vanliga simhallen och går igenom in till rehab- och relaxavdelningen.

Pia Sandberg, Lotta Sjöblom och Jessica Källberg är de tre som håller i babysimmet på Töllstorpshallen. Aktiviteten har väldigt gott rykte och många kommer långväga ifrån för att delta. I år är det än så länge bara babysim på fredagar, men man kommer att erbjuda även tisdagar om fler anmäler sig.

Babysimmet har fått ett lyft tack vare att man nu använder den uppvärmda bassängen i rehab- och relaxdelen. Här är det varmt, så att alla kan ha en mysig stund i vattnet.

Två mammor håller i sina bebisar i vattnet.

I nybörjargruppen är det mycket fokus på trygghet i vattnet.

I nybörjargruppen kommer föräldrar ifrån Gislaved, Grimsås, Anderstorp och några från Gnosjö med sina småttingar för att umgås i vattnet.

Två kvinnor och en bebis är i en bassäng.

Lotta Sjöblom, till vänster, leder dagens pass med babysim. Hon instruerar både gruppen och enskilt.

Både trygghet och skön samvaro

På Töllstorpshallen har babysimmet varit igång sedan 1994. Pia Sandberg berättar om hur det går till.

– Babysimmet är till både för att barnen ska bli trygga och för att de ska ha det mysigt med föräldrarna i vattnet. I början får föräldern hålla i barnet på olika sätt och låta det flyta. Men vi lär även barnet att vara under vattnet. Man häller då vatten över ansiktet. Då håller barnet andan. Föräldern säger ”Dyk”. Så kan barnen ”dyka” under vattnet. Föräldern får nästan pressa ner sin bebis för de små flyter väldigt bra. Om föräldern har lite vattenrädsla kan det framstå som lite läskigt. Men det blir helt naturligt för barnet. Vi lär barnen att rädda sig själva, att de alltid ska ta sig tillbaka där de kom ifrån, om de ramlar i.

Varje pass börjar med en sångstund och samvaro med barnet. Varje kurs är åtta gånger. Där det första passet inte är i bassäng, utan då ser man på film.

Anmälan till till babysim

Babysimkurserna startar fyra gånger per år. Du anmäler dig genom att kontakta simhallen. Kurserna vänder sig till föräldrar med barn som är från 3 månader till 1 år gamla. Just nu hålls babysimmet på fredagar mellan klockan 13.00 och 14.00.

Kontaktuppgifter

Simhallen
0370-33 11 11
badkontoret.tollstorp@gnosjo.se

Handläggare
Lisa Gollwitzer Lyckberg
0370-33 11 01
lisa.gollwitzerlyckberg@gnosjo.se

Besöksadress
Töllstorpshallen
Fritidsvägen 6, Gnosjö

Tre pappor med bebisar.

Bebisarna som är inne på fortsättningskursen kan lätt dyka under vattnet.