Gnosjö kommun logotype

Melisa vågade ta steget

Det har gått två månader sedan Melisa Nezirevic blev enhetschef för hemtjänst och trygghetsboende i Gnosjö kommun. Innan jobbade hon som skolsköterska i Värnamo.

– Jag behövde en ny utmaning helt enkelt. I jobbet som skolsköterska fick jag ibland testa ledarskap, så när jag såg annonsen för min nuvarande tjänst tänkte jag, den ska jag söka!

Melisa ansvarar idag för hemtjänsten i Hillerstorp och trygghetsboendet i Gnosjö. I det dagliga arbetet ingår bland annat introduktion av nya medarbetare, att fördela resurser och se till att budgeten hålls.

– Jag drivs av att hitta lösningar tillsammans med mina medarbetare och att skapa starka team. Det är också viktigt att bygga förtroende och tillit, så att de vågar använda den egna tankeförmågan för att lösa de problem som uppstår.

Melisa känner att hon fått bra stöd av de kollegor som jobbat längre. Mentorn Ronnie Alvsveden betyder mycket för Melisa. De träffas regelbundet och pratar om aktuella frågor. Även verksamhetschefen Anna Andersson finns där som stöd.

– Jag har verkligen blivit mottagen på ett fint sätt sedan jag började här, säger Melisa.

Vilka utmaningar tycker du finns i chefsrollen?

– Det är utmanande att vara chef, inte minst med det ekonomiska läget vi har nu. Men samtidigt är det spännande att försöka lösa problemen tillsammans. Som ledare är det viktigt att vara både lyhörd och omtänksam, men även att våga ta tuffa och obekväma beslut när det behövs.

Vilka egenskaper behöver en bra chef ha?

– Det handlar ju mycket om personliga egenskaper om man passar för och trivs i chefsrollen. För som sagt, det är viktigt att våga fatta beslut. Jag tycker det är roligt att vara en förebild, att kunna visa att det går att bli chef, även som ung kvinna. Mitt tips till de som överväger att bli chef är att våga tro på dig själv, våga satsa mot dina mål och följ dina drömmar!