Gnosjö kommun logotype

Lasse Mehtola önskar fler deltagare i nästa års "Gislaved Gnosjö Konstrunda"

Senast uppdaterad 03 april 2024

I år är sjätte året i rad som Gislaved Gnosjö konstrunda är igång. I år ställer fem Gnosjökonstnärer ut. Nu vill de bli fler inför 2025. Funderar du på att visa upp dina verk och samtidigt ta del av nätverkande och samverkan, ta tag i saken!

Lasse Mehtola är känd i trakten för sina motivlackerade lastbilar och hjälmar för bilracing, som han hållit på med sen tjugofem år tillbaka. De senaste fem åren har han även ägnat sig åt att skapa tavlor. Han är en av fem konstnärer som deltar i Konstrunda Gislaved Gnosjö från vår kommun.

Utmärkt sätt att nå en större publik

Tidigare har det varit med upp emot femton medverkande ifrån Gnosjö, men tyvärr så har antalet deltagande minskat de senaste åren. Därför vill Gnosjökonstnärerna göra ett upprop inför nästa års runda.

– Att vara med i konstrundan är en jättebra port att komma ut och för att lära känna andra artister. Det är en gång om året. Du kan anmäla dig om du är bosatt i Gnosjö. Det kostar 500 kronor. Då får du all marknadsföring och material inför konstrundan. Du är med på vernissage i Gislaved på samlingsutställningen i konsthallen.

I år är det sjätte året i rad rundan hålls och om man inte själv har tillgång till lokal så finns sådan till hands.

– På båda orterna hjälper vi till att ordna lokaler för utställningen. Oftast finns tillgång till lokaler via Järnbäraren och Gislaveds hus. Även om vi bara arrangerar en konstrunda, så innebär medverkandet ett nätverkande i sig. Vi har väldigt bra samverkan. Bland annat har vi en Facebookgrupp där vi kan kommunicera.

Konstnärerna i vår kommun är Lasse Mehtola och Annelie Eliasson i Nissafors, Erika Lyttinen, Elin Kothe och Ina Rudleuskaya i Marås. Sammanlagt ställer 40 konstnärer ut.

Information om årets konstrunda

På konstrundans webbplats konstrundagislavedgnosjo.se finns en karta med alla deltagares adress, så att du som besökare, lätt ska kunna lägga upp din egen rundtur.

Öppettider

Många startar sin tur på samlingsutställningen på Gislaveds Konsthall, som är öppen från 1 till 7 april.

Öppettider Gislaveds Konsthall

måndag-fredag 10.00-18.00
lördag-söndag 10.00-16.00

Öppetider hos konstnärerna

lördag-söndag 10.00-16.00