Gnosjö kommun logotype
En man står framför en byggnad och visar upp en liten affisch där det står Fabriksrundan.

Ta chansen och visa upp ditt företag på Fabriksrundan 2024

Senast uppdaterad 20 mars 2024

Johan Svedberg, destinationsutvecklare, är igång med att kontakta företag i Gnosjö kommun. Anledningen är att Fabriksrundan 2023 blev en massiv succé. Nu vill han att 2024 ska bli strået vassare med fler deltagande företag.

I höst den 12 oktober är det dags för årets Fabriksrunda. I år kan det bli så att man smygstartar på fredag eftermiddag den elfte. By Rydéns i Gnosjö hade öppet på fredagen förra året och det visade sig vara mycket uppskattat, en lärdom vi tar till oss inför årets upplaga.

2023 års Fabriksrunda blev en succé

Förra året deltog förutom By Rydéns, Skärpfabriken, STEEL by Göhlins, Hillerstorps Trä, Svenska Bad och Kardemumma Clogs i vår kommun. Sammanlagt var 28 företag med i Värnamo, Gislaved och Gnosjö. Nyhet för i år är att även Vaggeryd anslutit sig, med en handfull anmälda företag.

– Jag har en önskelista på cirka trettio företag, som jag tror kan locka besökare, utifrån att det handlar om konsumentprodukter. Några av företagen som var med förra året hade runt tusen besökare. Av dessa var det något företag, som hade över 600 betalande besökare, alltså de som köpte produkter på plats. Många besökare kom tillbaka efter att de varit och hämtat släpvagn, något som vi tar som ett framgångstecken. Förra året var jättelyckat och flera av de som var med då ställer upp i år igen.

Perfekt tillfälle att visa upp sitt företag

Johan är entusiastisk om vad Fabriksrundan kan innebära för Gnosjö som destination och för företagen.

– Det är ett perfekt tillfälle för företagen att visa upp sig själva. Det är även ett perfekt tillfälle att få marknadsföra sig som arbetsgivare och leta ny arbetskraft. Kanske någon som besöker kan tänka tanken ”Det här skulle kunna vara min nya arbetsplats.” Samtidigt vill vi naturligtvis sprida Gnosjöandan och visa upp vårt lokala näringsliv, som ligger bakom flera starka varumärken och produkter.

Att Fabriksrundan kommit till beror på att destinationsutvecklarna i kommunerna Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Vaggeryd diskuterat hur man kan föra samman besöksnäringen med tillverkningsindustrin. Förebilder var Gårdsrundan och Lingonrundan, men Fabriksrundan ska naturligtvis göras på Gnosjöandanvis. De vill knyta samman turismen kring vad trakten är känd för, nämligen Gnosjöandan och tillverkningsindustrin. Läs mer om evenemanget på gnosjoandan.com

– Initialt var tanken något annat, att profilera oss på ett annat område, men det hade blivit något snävt och inte alls lika brett som Fabriksrundan blev. Med det sagt, vill ditt företag delta, ska ni kontakta mig!

Kontakta destinationsutvecklaren

Turism- och destinationsutvecklare
Johan Svedberg
johan.svedberg@gnosjo.se

Växel
0370-33 10 00
kommun@gnosjo.se