Gnosjö kommun logotype

Hästar betyder mycket för Sanna. Här ser vi henne i stallet med TinTin.

Sanna vill ha god stämning

Sanna Rickardsson, 34, ekonomichef och biträdande kommundirektör, har arbetat elva år i vår kommun. Hon började som ekonom här, direkt efter universitetsstudierna.

– Det var inte ett medvetet val att jag blev chef. Jag visste tidigt att jag skulle studera ekonomi eftersom det är ett brett ämne. Redan som ekonom fick jag mycket ansvar av att arbeta nära verksamheten och deras chefer. De var väldigt inkluderande och jag fick lära mig väldigt mycket.

Sanna var bara 29 år när hon gick från att vara ekonom till att bli chef för ekonomienheten.

– Det var inte så stort steg att gå från att vara medarbetare till att bli chef och lättare att veta kollegornas styrkor när man har arbetat ihop. Det har varit viktigt för mig att vi tillsammans har byggt upp en trivsel med bra relationer och dialog på min avdelning. Jag upplevde det lite svårare att bygga upp tilliten hos politiken men nu när jag har arbetat i fem år som ekonomichef känner jag mig tryggare i min roll och mitt uppdrag. Jag har haft en stöttande chef och haft turen att ha många andra bra och trygga chefer runt om min både på jobbet och privat som jag har fått hjälp och stöttning av.  

Vad tycker du är viktigast i rollen som chef?

– Det viktigaste är tillit och trygghet, att vi har tilltro till varandra. Känner man sig trygg och något blir fel så löser vi det tillsammans. Jag blev så glad när jag kom tillbaka från semestern och det hade det varit en del saker som uppstått. Men jag möttes av mina medarbetare med orden ”Vi löste det tillsammans”, det kändes så härligt. Vet man att man hjälper varandra, så blir stämningen automatiskt bra.

Ekonomienheten

Ekonomienheten hanterar det mesta som rör ekonomi i kommunen. Det rör sig om distribution av fakturor, inkassoärenden, leverantörsfakturor, kassaredovisning, budget, bokslut och att vara ett ekonomiskt stöd till organisationen.