Gnosjö kommun logotype
Några kvinnor och män står uppställda. Två kvinnor har diplom i händerna.

Från vänster till höger: Pia Svenningson, pristagare, Niklas Åkermo, medicinskt ansvarig sjuksköterska, Merja Vinding, pristagare, Anna Andersson, verksamhetschef, Malin Forssmed, socialchef, Stefan Lundell, socialutskottets ordförande.

Pia och Merja fick pris för god vårdhygien

Det nyinstiftade priset överlämnades till Merja Vinding och Pia Svenningson för sitt nytänkande och entusiasmerande arbeta inom vårdhygien.

I samband med socialutskottets sammanträde den 19 februari delade ordförande Stefan Lundell ut det nyinstiftade priset "Gnosjö kommuns vårdhygienpris" till Merja Vinding och Pia Svenningsson. Båda är undersköterskor och hygienombud på korttidsenheten på Rosendal.

– Så fantastiskt roligt, men vi gör ju bara vårt jobb, sa en av pristagarna, märkbart stolt och en aning generad.

– Vi vill tacka dessa föredömen och vägvisare för deras engagemang. Vi hoppas att priset ska belysa vårdhygienfrågor och driva fler verksamheter till att arbeta på liknande sätt i framtiden, säger Niklas Åkermo, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Motivering

"Merja och Pia arbetar aktivt med vårdhygienarbetet. De värdesätter och prioriterar goda vårdhygieniska rutiner. De är nyfikna, vill alltid lära sig nytt och sprider sina kunskaper till sina kollegor på ett nytänkande och entusiasmerande sätt. Resultaten i hygienmätningarna har under 2023 varit fantastiska på grund av dessa eldsjälars engagemang."