Gnosjö kommun logotype

Vad gör en enhetschef inom LSS?

Senast uppdaterad 12 januari 2024

Nummer åtta i vår serie om medarbetare i Gnosjö kommun är Malin Hill, enhetschef inom funktionshinderomsorgen LSS. Malin beskriver sitt arbete som omväxlande och roligt arbete där hon träffar många människor.

Som enhetschef har man ett övergripande ansvar, vilket betyder att man behöver ha koll på allt från ekonomin till arbetsmiljön. Det innebär kontakt med personal, brukare och anhöriga men också samarbete med de andra cheferna.

En vanlig dag svarar Malin på mejl och tittar genom scheman för att godkänna semestrar eller sjukfrånvaro. Men hon arbetar också mycket administrativt och ser till att dokument som behövs finns och att verksamheten fungerar.

– Detta arbetet är det roligaste jag haft, eftersom det är så omväxlande och att jag får träffa många olika människor. Sen har jag världens bästa personal också! Arbetsmiljön är bra, eftersom alla är respektfulla och vågar visa sina åsikter. Dessutom är det ett väldigt flexibelt arbete och man själv får planera sin arbetsdag.

Detta är Malins första chefstjänst och tidigare har hon har arbetat som socialsekreterare. Att ha arbetat med myndighetsarbete tycker hon har varit till stor hjälp i det nya yrket.Seri

Serien om medarbetare är skriven av sommarpraktikanterna Eric Ta och Fatma Salah.