Gnosjö kommun logotype

Troax är ett framgångsrikt globalt företag i Hillerstorp.

Företagsbesök för att förbättra samarbetet med näringslivet

Senast uppdaterad 05 januari 2024

Eric Liljedahl, näringslivschef, ser många möjligheter för att förbättra samarbetet mellan vår kommun och företagen i Gnosjö. Att lyssna av näringslivets önskemål är ett sätt att bättre kunna styra kommunens riktning och mål i framtiden.

I höst har vi fortsatt med våra företagsbesök där vi tjänstemän från kommunen besökt kommunens näringsliv. Gnosjö strand, Liljas Plast, Troax, IMA, Falks metall, WFI, Ezze, Gårö Plåtprodukter och Axelent är de företag som än så länge förärats med besök.

Eric menar att träffarna med näringslivet är väldigt givande.

– Träffarna är alltid lika intressanta eftersom vi får möjlighet att lyssna in företagens nuläge, hur de ser på framtiden och vad vi som kommun kan göra för att underlätta deras vardag.

Personer står uppställda i en industrilokal.

Falks Metall blev Årets nytänkare 2022.

Ämnen som diskuterats under besöken är bland annat kompetensförsörjning, infrastruktur kring persontrafik och elförsörjning. Man har även gemensamt resonerat kring hur man kan göra bygden attraktivare och få mer människor att bosätta sig här. Vi, som kommun, har under besöken också presenterat vad vi jobbar med i nuläget, så att företagen får en bild av vad vi kan göra för att gynna deras verksamhet.

personer sitter vid ett konferensbord och tittar på bilder på en skärm.

Axelent är ett företag som växer och bygger ut sin verksamhet i Hillerstorp.

Vi som besökt företagen under hösten har varierat något, men i huvudsak har dessa varit med; Eric Liljendahl, näringslivschef, Anna Engström, kommundirektör, Kristin Hästmark, kommunstyrelsens ordförande, Camilla Carlsson, oppositionsråd och Jakob Björnell, enhetschef för arbetsmarknadsenheten.

Vi tackar företagen för att de har tagit sig tid att ta emot oss. Vi ser fram emot nya besök hos näringslivet efter jul- och nyårshelgerna.

Personer står och lyssnar på en man som berättar om sitt företag.

WFI i Gnosjö gör effektiva arbetsplatslösningar för industri och lager.

Kontakt

Är du och ditt företag intresserad av att få besök av oss, tveka inte att kontakta Eric Liljendahl, näringslivschef.

Telefon: 0370-33 10 09, e-post: eric.liljendahl@gnosjo.se.