Gnosjö kommun logotype

Eric Liljendahl gläder sig åt den fina utnämningen.

Gnosjö vinner pris för bästa tillväxt

I årets upplaga av Bästa Tillväxt, som utses av kreditupplysningsföretaget Syna, toppar Gnosjö i Jönköpings län för tionde gången och andra året i rad. Dessutom i tuffast tänkbara konkurrens. På andra och tredje plats återfinns Gislaveds och Värnamo kommuner.

– Jag är stolt över att få företräda Gnosjö kommun som näringslivschef med ett sådant starkt företagsklimat. Den berömda Gnosjöandan levererar och det är framför allt alla våra duktiga företagare i kommunen som ska ta åt sig äran av utmärkelsen. Det är även glädjande att våra grannkommuner ligger högt på listan vilket bevisar att Gnosjöregionen har ett riktigt starkt företagsklimat. Även om det finns orosmoln gällande konjunkturen i närtid så är min starka övertygelse att vi gemensamt kommer ta oss igenom denna konjunkturnedgång på ett bra sätt, säger Eric Liljendahl, näringslivschef på Gnosjö kommun.

Bästa Tillväxt, som premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet, är ett av Sveriges mest prestigefulla priser. Det delas sedan 2007 årligen ut av kreditupplysningsföretaget Syna.

Utmärkelsen går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar. På så sätt kan kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

– Bästa Tillväxt bygger därför på konkreta fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Gnosjö kommun har tagit första platsen i Jönköpings län inte mindre än tio gånger är otroligt imponerande. Trots att många företag haft det kämpigt i spåren av Coronapandemin, oro i vår omvärld och en tilltagande lågkonjunktur pekar Bästa Tillväxt på att det finns många livskraftiga företag och kommuner. Men också på att det finns en betydande framtidstro och tillväxtpotential inom stora delar av näringslivet, inte minst bland många småföretagare, som utgör ryggraden i svenskt näringsliv, säger Karl Stjerna, VD på Syna.

På Synas webbplats kan du läsa mer om utnämningen.