1. Viktigt meddelande: Vattnet tillbaka i Nissafors
  2. Viktigt meddelande: Vattnet tillbaka i Marås
Gnosjö kommun logotype

Vad gör en verksamhetsutvecklare?

Nummer 7 i vår serie om medarbetare i Gnosjö kommun är Magnus Handell som hjälper till med att utveckla digitala verktyg som underlättar arbetet.

Verksamheterna hanterar olika sorters information och ansvarar även för sin egen informationssäkerhet. Verksamhetsutvecklarens roll är att agera, som en rådgivare och vägledare, för hur man ska arbeta med sin information på ett säkert sätt.

– Det kan innebära att man diskuterar exempelvis om vad man gör om nätverket skulle sluta fungera eller hur man förebygger att information hamnar i orätta händer, förklarar Magnus.

En typisk dag består av att hålla sig underrättad om vad som händer i omvärlden när det kommer till digitalisering och informationssäkerhet.

Arbetsdagarna består också av att ta fram planer för hur kommunens ska göra för att fånga upp goda idéer och skapa en god informationssäkerhetskultur.

Magnus tycker att Gnosjö kommun är en bra arbetsplats med goda förutsättningar för trivsel. Främst är det den sociala gemenskapen som är väldigt bra här.

– Den är viktig för mig, eftersom jag själv är social och för att det underlättar arbetet att vara i nära kontakt med kollegor från alla avdelningar, säger Magnus.

Serien om medarbetare är skriven avsommarpraktikanterna Eric Ta och Fatma Salah.