Gnosjö kommun logotype

Gunnel brinner för att skapa meningsfulla aktiviteter

Att planera aktiviteter för Träffpunkten på Rosendal och skapa mening och gemenskap för många äldre. Det är Gunnel Anderssons jobb - hon är nummer 6 i vår serie där du får möta kommunens medarbetare.

Som aktivitetsansvarig på Rosendal ser hon till att det finns aktiviteter för människor som kanske annars skulle sakna gemenskap. Främst är det på äldreboendena, men aktiviteterna är tillgängliga för vem som helst av våra äldre.

– Det bästa med mitt arbete är den sociala aspekten. Jag ser till att skapa ett utrymme där folk känner sig inkluderade och trygga. Därför planerar jag oftast aktiviteter tillsammans med gästerna som kommer till Träffpunkten.

Som aktivitetsansvarig arbetar man med att planera aktiviteter, till exempel bingo, promenader, bakning, samtal och träningspass. Att arbeta som aktivitetsansvarig var inget hon hade planerat att göra. Men efter att ha jobbat i flera år som ”terapibiträde” var det naturligt att utbilda sig vidare till aktiveringspedagog.

Det som gör det speciellt att arbeta i Gnosjö kommun är att det är en liten kommun, förutom Gnosjöandan också. Man hjälps åt mellan olika verksamheter.

Serien om medarbetare är skriven av sommarpraktikanterna Eric Ta och Fatma Salah.