1. Viktigt meddelande: Vattnet tillbaka i Nissafors
  2. Viktigt meddelande: Vattnet tillbaka i Marås
Gnosjö kommun logotype

Intensivkurs stöttar blivande företagare

Varför finns det inga pengar kvar på kontot fast affärerna går bra? Vad är egentligen skillnaden en balansräkning och resultaträkning? Hur tar man sitt företag till nästa nivå? Dessa och andra frågor tas upp under kursen för människor som går i tankarna på att starta företag.

Denna omgång av det så kallade Kickstartsprogrammet slår rekord med 20 deltagare från hela Gnosjötrakten. Bakom kursen ligger företagsutvecklaren Almi och Sciencepark Gnosjö.

– Jag tror det stora intresset handlar om en coronaeffekt, många har suttit hemma och funderat på att starta företag, och nu gör de slag i saken, säger Magnus Gustafsson från Almi som föreläser för nyfikna företagare i Gnosjöregionen.

Bland deltagarna är tjänsteföretag vanligast, säger Magnus. Det kan handla om servicetjänster såsom frisörer, segelmakare eller personliga tränare. Någon driver en gårdsbutik eller säljer inredning men även e-handel och turism förekommer.

– Många kan känna sig ensamma i sitt företagande, säger Magnus. Vi kan stötta med det ekonomiska, men framför allt med kunskap. Det är roligt att se hur deltagarna utvecklas! De går från att oroa sig för praktiska frågor kring bokföring till att fokusera mer på att göra bra affärer och marknadsföra sig. Kursen gör också att man ser att det finns fler i samma situation och att det finns möjlighet att skapa nätverk, säger Magnus.

Kanske är du intresserad av att starta företag? Eller skulle vilja vara med på nästa omgång av Kickstart? Läs mer på Science Park Gnosjö webbplats där du också hittar kontaktuppgifter.