Gnosjö kommun logotype
Fyra killar står tillsammans.

Edvin Claesson, från Broder Tryck, är coach under helgen. Han är omgiven av Hjalmar Hallgard, Annes Dricic och Amjad Shhade. De var på spänn inför tävlingen.

UngDrive Masters, ett svenskt mästerskap i sommarföretagande

Många förväntansfulla unga entreprenörer mötte upp på Hammargården för helgens batalj UngDrive Masters, 3000 hade ansökt om att vara med, endast 95 kom med.

UngDrive® Masters är i korta drag en oförglömlig helg för många unga företagare med mycket umgänge, inspiration, nätverkande och tävling.

Två tjejer och en kille står framför Hammargården.

Isabella Fagarasan ingår i Community Crew. Ola Jonsson och Agnes Andersson tävlar.

Agnes Andersson, från Hylténs våffelkafé, var en av de lyckliga utvalda.

– Det ska bli intressant att delta. Framför allt är det kul att träffa nya människor. Även om man vill vinna är det roligaste att man lär sig en massa nya saker.

Ola Jonsson, driver Hjalmars Krypin, som är en hantverksbutik, håller med.

– Det viktigaste är upplevelsen! Det är en vinst att vara bland de som kommit med bland de 3000 som ansökt. Det är 96 som fått stipendium.

Innan UngDrive Masters drog igång på allvar grillades det hamburgare utanför Hammargården. Där deltog näringslivschef Eric Liljendahl som grillmästare.

Tre förväntansfulla killar

Hjalmar Hallgard från Värnamo som drivit Våxtorps våffelkafé i sommar.

– Det är första gången jag är med i tävlingen. Det är spännande. I sommar har det varit ganska stressigt, men jag har tjänat mer än vad man gör på kommunen under mina åtta veckor i sommar!

Amjad Shhade från Smålandsstenar har drivit en Barbershop i sommar.

– Det var rätt roligt och skönt. Jag klippte många, mest i området där jag bor. Jag tjänade ganska mycket och tog inte så mycket betalt. Man måste börja någonstans, börja billigt och sen höja priserna. Jag har bara klippt män, inte kvinnor, både skägg och hår. Det är från Youtube jag lärt mig att göra olika frisyrer och kunderna har varit nöjda.

Annes Drincic från Värnamo, startade ett bilvårdsföretag i sommar.

– Polering, lackskydd och klä bilar med folie, så kallat wrapping, har jag sysslat med i mitt företag. Jag gör det kunden vill ha. Om kunden vill ha text kontaktar jag Edvin på Broder Tryck i sann Gnosjöanda. Samarbete, du vet! I sommar har jag lagt tre veckor på en Audi A3.

Hjalmar, Amjad och Annes har träffat varandra på UngDrive Masters, men ska inte tävla tillsammans.

– Man delas in tre och tre i grupper för att lösa olika företagscase. Man får inte själv välja vilka man ska samarbeta med. Man får ett band med bricka med ens namn, den har ett nummer. Sen ska man hitta sina gruppmedlemmar med hjälp av numret. De, som löser fem företagscase bäst, vinner.

De unga deltagarna får under helgen möta både yngre och äldre mer etablerade entreprenörer. De får lära känna varandra och umgås med likasinnade.

Det pågår en mängd spännande aktiviteter under de tre dagarna. Bland annat får de tävlanden lära känna Gnosjöandan. Framförallt deltar de i en intensiv, rolig och utmanande tävling med inriktning på entreprenörskap. Deras färdigheter sätts ordentligt på prov när de möter företag i Gnosjöregionen där de löser företagsrelaterade uppdrag och gör upp om den eftertraktade SM-titeln.

Isabella Fagarasan vann en likande tävling bland UngDrive Community. På helgens tävling är hon med som ”crew”

– Vi är många som varit med och tävlat tidigare. I helgen fungerar vi som coacher, projektledare och tävlingsledare. Vi har planerat helgens tävling.

Tävlingen avrundas med prisutdelning, galamiddag och fest!

En man framför en skylt där det står UngDrive Master.

Stefan FalkBoman är mannen bakom UngDrive.