Gnosjö kommun logotype
Fem personer står på en scen.

Från vänster till höger; Johan Malm, Ove Skofteröd, kulturstipendiat, Julia Oxenlöv och Theres Roos, ungdomsledarstipendiater, Kristine Hästmark

Stipendiater fick diplom

Senast uppdaterad 28 december 2023

Under Järnbärardagen delades diplomen ut av Johan Malm och Kristine Hästmark till kulturstipendiaten Ove Skofteröd och ungdomsledarstipendiaterna Julia Oxenlöv och Theres Roos.

Ove Skofteröd tog emot kulturstipendiet och Julia Oxenlöv och Theres Roos tog emot ungdomsledarstipendier under Järnbärardagen. Tidigare har Alexander Eng och Lars-Erik Stacke mottagit sina ungdomsledarstipendier.

Kulturstipendium Ove

Motiveringen lyder

Ove Skofteröd har sedan 1980-talet arbetat som framgångsrik konstgjutare. Med stort hantverkskunnande och konstnärlig känsla har han gjutit liv i fantastiska skulpturer där den mest kända, Margareta Krook med sina värmeslingor, kan värma förbipasserande utanför Dramaten i Stockholm.

Ungdomsledarstipendium Julia

Motiveringen lyder

Julia är en eldsjäl i Hamnkyrkans barn- och ungdomsarbete. På söndagar är hon med och driver ett arbete för ungdomar strax under tonåren kallat Btweens och på fredagskvällar tonårsarbetet House. Med stort engagemang och driv är hon med och ser till att dessa ungdomar får roliga och meningsfulla träffar.

Ungdomsledarstipendium Theres

Motiveringen lyder

Vi vill nominera Theres för hennes starka engagemang för ungdomar inom fotbollen. Hon är väldigt aktiv i andra sammanhang också för barn och ungdomar i Gnosjö. Theres är tränare sen flera år tillbaka för flickor 2010/11 där hon är en mycket omtyckt ledare. Hon är också omtyckt bland övriga ledare i föreningen då hon alltid ställer upp och är hjälpsam. Theres är starkt engagerad i Gnosjö IF:s damklubb som gör ett fint arbete för att hjälpa föreningen och samla in pengar till barn och ungdomar i föreningen. En synnerligen välförtjänt nominering från Gnosjö IF, som är tacksamma att ha en sådan ledare i föreningen.