Konsthall Första rummet

Utställningar

Första rummet visar konstutställningar med aktuella ämnen och uttryck. Kopplat till utställningarna finns ett brett program med föreläsningar och guidade visningar. Fri entré.Aktuella utställningar


Paulina Kolev
Fyra väggar inget hem
Fotoutställning om övergivna hus i Gnosjö

Övergivna hus har alltid fascinerat människor och i Paulina Kolevs fotoutställning Fyra väggar inget hem fångas de övergivna husens mystik i bilderna. Hennes bilder blir som minnesfragment där tid och rum suddas ut. Paulina är uppvuxen i Gnosjö och har gått på Fotoskolan i Jönköping. Fotoboken Fyra väggar inget hem var hennes projektarbete.

Utställningen Fyra väggar inget hem visas i Första rummet, i Gnosjö bibliotek t.o.m. den 30 september.

Vernissage äger rum söndagen den 22 augusti kl. 17:00. Fri entré. Varmt välkomna!


Fotografi av Paulina Kolev föreställandes gamla trästolar i ett övergivet hus. Det kommer solljus genom de blå gardinerna i bakgrunden. Tapeten på väggarna är gul.

Verk ur utställningen Fyra väggar inget hem med Paulina Kolev

Några av våra tidigare utställningar


The Spirit of Gnosjö
25.03.2021 - 29.4.2021

Den portugisiska konstnären Rui Mourão gör en djupdykning i upplevelsen och betydelsen av Gnosjöandan, både som personligt och kollektivt fenomen i projektet Distancio. Till videoverket har invånare i Gnosjö kommun kunnat skicka in korta videofilmer som konstnären har använt med stor respekt. Detta tillsammans med videoklipp från ett tidigare forskningsprojekt i Amazonas som för in ursprungsbefolkningens perspektiv. Ursprungsbefolkningens tro möter det lokala Gnosjö och skapar denna banbrytande och personliga tolkning av Gnosjöandan.


Kura skymning
19.11.2020-18.12.2020

Hur låter ett träd? Ljudkonstnären Jan Carleklev intresserar sig för insekternas betydelse för skogen, miljön och oss människor i utställningen Kura skymning. En poetisk odyssé i ett unikt ljudlandskap där vi får möta osynliga varelser och höra ohörbara ljud.


Koma COATED
1.10.2020-13.11.2020

I utställningen ”Koma COATED” visar Johan Röing hela sitt register: relief, olja på duk, akvarell, teckning och träskulptur. Han bearbetar det råa, vilda materialet med motorsåg och vinkelslip. Utgångspunkten är ofta en tydlig föreställning, men som tillåts förändra sig under arbetets gång.I vänstra hörnet bild på trähandverk, i högra hörnet bild på skog och ursprungsbefolkningen i Amazonas samt i nedre hörnet bild från Töllstorpområdet.

Pressbild The Spirit of Gnosjö i Första rummet (25.3 - 29.4 2021)

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Kontakta oss

Kultursekreterare
Evelina Nekby
tel 0370-33 11 33
evelina.nekby@gnosjo.se


Ta dig hit

Första rummet
Storgatan 10, 335 30 Gnosjö

Buss- och tågstation ligger 150 m gångväg från Första rummet.

Fri parkering finns vid Köpmansgatan 11 eller längs Storgatan.

Lokalen är tillgänglighetsanpassad för rullstolsanvändare.