Elever och studenter

Här har vi samlat biblioteksinformation som kan vara värdefull för dig som studerar på gymnasiet eller på någon vuxenutbildning. Tveka inte att ta kontakt med biblioteket om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig på bästa sätt. Välkommen att besöka biblioteket!

Söka kurslitteratur

I bibliotekskatalogen kan du söka, reservera och låna om böcker, tidskrifter, filmer, musik och annat material som finns på biblioteken i Gnosjö kommun. I katalogen hittar du både tryckta böcker, ljudböcker och e-böcker.

Om du inte hittar det du söker kan biblioteket antingen låna materialet från ett annat bibliotek så kallat fjärrlån, eller i vissa fall köpa det du efterfrågar. Ett annat alternativ är att söka informationen i databaser eller på internet.

Anpassad kurslitteratur

Du som har någon form av funktionshinder ska kunna studera på samma villkor som dina kurskamrater, därför finns ett brett utbud av olika former av anpassad kurslitteratur i hos Myndigheten för tillgängliga medier. Det finns också andra typer av stöd att få, till exempel anpassad examination, läs mer på www.studeramedfunktionshinder.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ytterligare information hittar du på Specialpedagogiska skolmyndighetens hemsida. Specialpedagogiska skolmyndigheten ger dig som elev, förälder och pedagogisk personal råd och information om de olika typer av hjälpmedel och stöd som elever med funktionshinder kan ha stor glädje av.

På Diskrimineringsombudsmannens hemsida kan du läsa mer om dina rättigheter och vad du kan göra om du upplever att du blir diskriminerad på grund av ditt funktionshinder.

Senast uppdaterad: 2016-02-09

Låna - söka - reservera - låna om

Bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
Sök medier på biblioteken i Gnosjö kommun.
Logga in med lånekortsnummer (eller personnummer) och PIN-kod om du till exempel vill låna om eller reservera.

Barnens biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (boktips med mera för barn som kan läsa själv)

Barnbibblanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (rim och ramsor, sånger och annat skoj för barn som inte kan läsa själv)

Bibblan svararlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (ställ din fråga till Sveriges bibliotekarier. Du kan fråga både på svenska och på andra språk)