Personalen tipsar

På denna sida lägger bibliotekets personal upp boktips och filmtips.

Genom att klicka på bokens titel kommer du vidare till bibliotekets katalog där du kan reservera boken.

Tips för barn och unga har samlat på en egen sida, se menyn till vänster, Barn och unga.

Lästips för vuxna

Midsommarblot Länk till annan webbplats.

Niklas återvänder till Värnamo för att begrava sin pappa, ortens välkända tidningsredaktör. I takt med att Niklas tömmer pappans arbetsrum hittar han gulnade urklipp om ett mystiskt fall på 1960-talet. Hästhandlaren som spårlöst försvann väcker Niklas nyfikenhet. Kan han bringa ljus i fallet som gäckade hans pappa i så många år?

Genre: Deckare

Boksomlag till Midsommarblot

Ett fängelse utan murar Länk till annan webbplats.

Under en resa genom Afrika kidnappas Johan Gustafsson i Timbuktu – gränslandet mellan Nordafrika och Afrika söder om Sahara. Johan förs genom ett till synes oändligt ökenlandskap i en tillvaro där liv och död kretsar kring religion och heligt krig. Detta är en historia om överlevnad, 2039 dagar i fångenskap och drömmen om att en dag får komma hem igen.

Genre: Biografi

Bokomslag för Ett fängelse utan murar

Je m'appelle Agneta Länk till annan webbplats.

Agneta som lever med den fågelskådande frisksportaren Magnus, är trött på att vara genomskinlig. När en intressant annons dyker upp i tidningen, kan hon inte göra annat än att svara på den. Snart är hon på plats i Provence, långt ifrån barnens eviga tjat om pengar och mannens hälsoförmaningar.

Genre: Feelgood roman

Bokomslag till Je m'appelle Agneta

Förortssnuten Länk till annan webbplats.

Nioårige Hanif Azizi tar sin lillebror i handen och påbörjar en flykt som efter många om och men tar honom till Sverige. Men svårigheter att finna sig till rätta i sitt nya land leder en tonårig Aziz

tillbaka till Irak för att bli krigare i den terroriststämplade rebellrörelsen Folkets Mujahedin. Historien kunde slutat där men så händer något som får Aziz att återvända till Sverige - och utbilda sig till polis.

Genre: Biografi

Bokomslag för Förortssnuten
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: