Meröppet

Genom att aktivera ett passerkort får du tillgång till biblioteket kl.
7-22 alla dagar året om!

När biblioteket är bemannat hjälper personalen dig med tips, vägledning, informationssökning och annan service. På den meröppna tiden kan du botanisera i biblioteket i din egen takt, på tider som passar dig.

Självutlåningsstation

Vad kan jag göra under Meröppet-tiden?

  • Låna och återlämna böcker i automaten. Ställ tillbaka lånade böcker i bokvagnen vid automaten.
  • Hämta reserverade böcker. De står på hyllan bakom lånedisken, sorterade i löpnummerordning, titta på ditt reservationsmeddelande.
  • Studera och använda de publika datorerna, eller använda vårt fria wi-fi.
  • Läsa och låna tidningar och tidskrifter.
  • Titta på film i vår filmtjänst Cineasterna.

Använd biblioteket för olika typer av möten
Skapa en läsecirkel, starta ett språkcafé, stickkafé, årsmöte i föreningen. Biblioteket är ditt att använda till det du brinner för! Fråga gärna personalen om du har idéer så kan vi kanske stötta?

Hur kommer jag igång med Meröppet?

Aktivera ett passerkort hos personalen under bemannad öppettid. Det meröppna kortet är personligt och du är ansvarig för de personer du släpper in. Meröppet är en service för dig som låntagare över 18 år.

Vad gör jag om mitt Meröppet-kort inte fungerar?

Passerkortet har en giltighetstid och måste förnyas tre år efter att du fått kortet. Detta betyder att när giltighetstiden på kortet löpt ut inaktiveras kortet och du kan då inte längre besöka biblioteket utanför bibliotekets öppettider. För att aktivera kortet på nytt vänligen besök biblioteket under öppettiderna så aktiverar personalen ditt kortet på nytt.

Kan jag få hjälp i biblioteket under Meröppet-tiden?

Systemet med meröppet innebär att du som låntagare sköter dig självständigt under meröppettiden. Personal kan ibland vara på plats under meröppettiden men håller i dessa fall på med andra arbetsuppgifter, så hjälp och stöd sker under ordinarie öppettider.

Du kan lämna meddelanden till personalen på lånedisken om något inte stämmer eller något du vill ha hjälp med. Skicka gärna e-post till biblioteket@gnosjo.se så återkommer vi under bemannad öppettid. 

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: