E-biblioteket

Som låntagare på biblioteken i Gnosjö kommun har du tillgång till biblioteket på internet, e-biblioteket. Länkar till de olika tjänsterna hittar du till höger.

E-böcker och e-ljudböcker
E-böcker och e-ljudböcker är böcker som du kan ladda ner och läsa på din dator, surfplatta, läsplatta eller mobiltelefon. Du kan också lyssna strömmande på ljudböcker. Det finns både barn- och vuxenböcker.

Du kan ha tre pågående lån samtidigt. Lånetiden är 28 dagar. I bibliotekets katalog hittar du länkar till alla e-böcker och e-ljudböcker. Mer information om hur du söker och lånar e-böcker och e-ljudböcker hittar du under länken Låna e-böcker och e-ljudböcker.

Strömmande film
Biblioteket erbjuder en filmtjänst där du kan låna strömmande film med hjälp av ditt lånekort. Läs mer om att låna strömmande film här.

Alex författarlexikon och boktips
Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Boktipsen är skrivna av bibliotekarier, lärare och andra litteraturförmedlare. Boktipsen riktar sig till både barn, ungdomar och vuxna. 

Arkiv Digital - släktforskning på nätet
Digitalt historiskt källmaterial i original med den senaste tekniken. Du kan använda Arkiv Digital på en dator i Smålandsrummet på Gnosjö bibliotek. Boka gärna tid om du vill använda datorn.

Bibblan svarar
Bibblan svarar är en gratis svarstjänst. Bibliotekarier från hela Sverige svarar på dina frågor. Du kan fråga vad du vill på flera olika språk och få svar via e-post senast nästa arbetsdag.

Global Grant
Stöd & Stipendier AB - Global Grantär en databas med bidrag och stipendier. Du kan söka passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.

Internetstiftelsen i Sverige (IIS)
En oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige. De har många guider och kurser bland annat en internetguide för äldre.

Landguiden
Landguiden från Utrikespolitiska Institutet är en databas med information om alla världens länder. Här finns även information om olika organisationer t ex EU, FN och Världsbanken.

Retriever Mediearkivet
Mediearkivet innehåller över 500 svenska, tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress. Totalt omfattar Mediearkivet cirka 25 miljoner artiklar i fulltext eller PDF - som längst tillbaka till januari 1981. Tillgänglig på biblioteken.

SVAR - Svensk arkivinformation
SVAR är en del av Riksarkivet och i den här databasen hittar du arkivmaterial av olika slag. Det är till exempel folkräkning, domstolsarkiv och kyrkoarkiv för hela Sverige. Det finns också en hel del material som du kan ha hjälp av vid släktforskning. Du kan använda den på en dator i Smålandsrummet på Gnosjö bibliotek. Boka gärna tid om du vill använda datorn.

Senast uppdaterad: 2020-10-15

Länkar till e-biblioteket

Alex författarlexikon och boktipslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arkiv Digitallänk till annan webbplats

Bibblan svararlänk till annan webbplats

Bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats (Gnosjö kommun)

Global Grantöppnas i nytt fönster (direktinloggning via kommunens nätverk)

IIS Internetstiftelsen i Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Landguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

PressReaderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Retriever Mediearkivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (direktinloggning via kommunens nätverk)

SVARlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster