Låna, söka, reservera

Ett lånekort och en PIN-kod är allt du behöver för att kunna låna på biblioteken i Gnosjö kommun. Lånekortet är gratis och alla har rätt att få ett lånekort.

Information om avgifter

Är du under 18 år fyller du i blanketten till höger och lämnar in till biblioteket så får du ditt lånekort. Är du över 18 år fyller du i dina uppgifter direkt i bibliotekets katalog under rubriken Skaffa lånekortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du hämtar sedan ditt lånekort på biblioteket mot uppvisande av legitimation. Som låntagare är du skyldig att känna till aktuella låneregler och följa dessa. Du ska också känna till att dina personupppgifter, när det behövs, används för fakturering och adressökning.

Ansökan om att bli låntagare på Gnosjö kommuns folkbiblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Dygnet runt

Du kan besöka biblioteket på internet dygnet runt alla dagar i veckan. Allt du behöver är ditt lånekortsnummer och din PIN-kod. Lånekortsnumret står på baksidan av ditt lånekort. PIN-koden består av 4 siffror som du själv bestämmer. Om du inte har en PIN-kod till ditt lånekort, kontakta bibliotekspersonalen.

I e-biblioteket kan du ladda ner e-böcker till din dator eller läsplatta, lyssna på e-ljudböcker, söka information i databaser och låna om dina böcker eller göra reservationer i bibliotekskatalogen.  


Reservationsmeddelande

Kontakta biblioteket om du vill ha reservationsmeddelande till din e-post. Meddela ditt namn, adressuppgifter och e-post.


Övertidsvarning - när lånetiden snart är slut

Kontakta biblioteket om du vill ha övertidsvarning till din e-post. Meddela ditt namn, adressuppgifter och e-post. Övertidsvarning innebär att biblioteket skickar ett e-postmeddelande några dagar innan lånetiden går ut.

Senast uppdaterad: 2020-10-14

Låna - söka - reservera - låna om

Bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
Sök medier på biblioteken i Gnosjö kommun.
Logga in med lånekortsnummer (eller personnummer) och PIN-kod om du till exempel vill låna om eller reservera.

Barnens biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (boktips med mera för barn som kan läsa själv)

Barnbibblanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (rim och ramsor, sånger och annat skoj för barn som inte kan läsa själv)

Bibblan svararlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (ställ din fråga till Sveriges bibliotekarier. Du kan fråga både på svenska och på andra språk)

Kontakta oss

Hör gärna av dig med inköpsförslag av ny media.

tel. 0370-33 11 38
biblioteket@gnosjo.se