Gnosjö kultur & bibliotek och Corona

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här nedan kan du läsa information om vår verksamhet med anledning av coronaviruset covid-19.


Öppettider

Tills vidare har vi vanliga öppettider. Dessa kan dock förändras med kort varsel, information om detta hittar du här och på vår Facebook-sida (som du kan läsa även om du inte har ett Facebook-konto).


Stanna hemma om du är sjuk

För att skydda dig själv och andra. Vi har tillfälligt tagit bort förseningsavgifterna av den anledningen. Ring eller maila oss om du vill ha hjälp med t.ex. omlån eller biblioteksfrågor.


Evenemang

Vi genomför vissa evenemang digitalt så att även du som inte har möjlighet att gå till biblioteket kan vara med. All information om detta publiceras på vår Facebook-sida. Vi försöker att i möjligaste mån genomföra alla evenemang vi har planerat, då vi tror att den sociala tillvaron och själsliga påfyllningen är viktigare än någonsin. Däremot vidtar vi försiktighetsåtgärder och följer alla myndigheters rekommendationer t.ex. om att hålla avstånd.


Take away från biblioteket

Beställ en take away-kasse från biblioteket. Ring eller maila oss så kommer vi överens om en tid för upphämtning av böckerna. Berätta vilka böcker du vill läsa eller om du vill att vi plockar ihop några böcker till dig. Vi ställer din bokkasse utanför bibliotekets entré (eller precis innanför dörren om det regnar).

 

Plusmeny

När du beställer take away från biblioteket kan du passa på att be om en plusmeny, så lägger personalen i en hemlig extra bok i kassen. Ett bra sätt att upptäcka nya favoritförfattare eller en helt ny genre.


Boken kommer

Om du inte har möjlighet att ta dig fysiskt till biblioteket kan du ringa oss så levererar vi böckerna hem till dig. Detta gäller för dig som bor i Gnosjö kommun. Gäller för alla som inte har möjlighet att komma till biblioteket: på grund av att en tillhör en riskgrupp, hög ålder, fysisk funktionsnedsättning, karantän eller isolering.


Lämna tillbaka

Du kan lägga dina böcker i bokinkastet eller lämna tillbaka dem inne i biblioteket under våra öppettider. Bägge varianterna går lika bra.


Omlån

Du kan själv förnya dina omlån på Mina sidor. Om du behöver hjälp, ring eller maila oss, så hjälper vi dig att lösa det.


Datorer

Du kan använda bibliotekets datorer, scanner och kopiator som vanligt, men tänk på att tvätta händerna före och efter för att skydda både dig själv och andra. Utrustningen rengörs enligt hygienrutinerna. Vi har möblerat biblioteken för att underlätta för besökare att hålla erfoderligt avstånd, och erbjuder på varje våning möjlighet att tvätta händer med tvål och vatten.


Lånetid

Vi har förlängt lånetiden till 6 veckor för fysiska medier.


Förseningsavgift

Vi har tillfälligt tagit bort förseningsavgifterna.


Med rätt information kan du skydda dig själv och andra

Det är viktigt att använda pålitliga källor till nyheter och information. Här nedan finns bekräftad och uppdaterad information om corona.

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information på olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Video-information på olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisinformation om coronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Håll dig gärna uppdaterad, men överkonsumera inte nyheter och sociala medier så att du blir orolig.


Tipsa gärna vänner och släktingar om bibliotekets tjänster. De kan göra stor skillnad för någon som är ensam eller isolerad. Tillsammans tar vi oss igenom detta.

Senast uppdaterad: 2020-08-11Öppettider

Gnosjö folkbibliotek

Gnosjö bibliotek är ett meröppet bibliotek. Meröppet innebär att personalen finns på plats för att hjälpa dig under de bemannade öppettiderna som vanligt, men genom att aktivera ett kostnadsfritt passerkort får du tillgång till biblioteket kl 7-22 alla dagar.

Förändrade öppettider under höstlovet, v44:

Hillerstorps bibliotek:

Onsdag 28/10 STÄNGT

Torsdag 29/10 STÄNGT

Meröppet på Gnosjö folkbiblioteklänk till annan webbplats

Gnosjö folkbibliotek

Måndag kl 10-18
Tisdag kl 10-16
Onsdag kl 10-18
Torsdag kl 10-18
Fredag kl 10-16

Hillerstorps folkbibliotek

Måndag kl 10-12 och 13-18
Tisdag kl 8-12
Onsdag kl 8-12
Torsdag kl 10-12 och 13-18

Åsenhöga folkbibliotek


Vi smygöppnar Åsenhöga folkbibliotek under 2020 för att testa tekniken inför kommande invigning.

Måndag kl 17-19
Tisdag kl 9-12Kontakta oss

Gnosjö bibliotek
tel 0370-33 11 38

Hillerstorps bibliotek
tel 0370-33 33 38

Åsenhöga bibliotek
tel 0370-33 11 38

E-post
biblioteket@gnosjo.se