Gnosjö kultur & bibliotek och Corona

Gnosjö kultur och bibliotek följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här nedan kan du läsa information om vår verksamhet med anledning av coronaviruset och covid-19.

Maximalt 50 personer får befinna sig samtidigt i biblioteket i Gnosjö, på biblioteket i Hillerstorp är gränsen 7 personer.

Öppettider tills vidare

Gnosjö bibliotek

Måndag: kl 10-18

Tisdag: kl 10-16

Onsdag: STÄNGT

Torsdag: kl. 10-18

Fredag: kl. 10-16

Hillerstorps bibliotek

Måndag: kl 16-18

Torsdag: kl. 16-18

Åsenhöga bibliotek

STÄNGT

OBS! Under sommarmånaderna gäller andra öppettider, läs mer på bibliotekets startsida.

Beställa take-away

Beställ en take away-kasse från biblioteket. Ring oss på 0370-33 11 38 eller skicka e-post till biblioteket@gnosjo.se för tidsbokning av hämtning. Berätta vilka böcker du vill läsa eller om du vill att vi plockar ihop några böcker till dig. Uthämtning sker vid huvudentrén.

När du beställer take away från biblioteket kan du passa på att be om en plusmeny, så lägger personalen i en hemlig extra bok i kassen. Ett bra sätt att upptäcka nya favoritförfattare eller en helt ny genre.

Utskrifter take-away

Kostnaden är 3kr/papper. Betalning kan endast ske kontant. Betalningen sker vid utlämningen av utskriften. Be oss om kvitto om det önskas.

Utskrifterna blir ensidiga A4-papper.

För enklast hantering önskar vi att dokumenten är i pdf-format (eller jpg om det gäller bilder). Om annat filformat skickas kan vi inte garantera att utskrifterna blir exakt som avsedda. De dokument som skickas till oss görs på eget ansvar.

Vi förbehåller oss rätten att inte skriva ut upphovsrättsskyddat material.

Skicka dina dokument i god tid (ju tidigare på dagen desto bättre), för vi kan inte garantera att du får dokumenten utskrivna samma dag som du skickar dem. Du får alltid ett e-postmeddelande från biblioteket när dina utskrifter finns att hämta.

Behandling av personuppgifter görs enligt riktlinjer för GDPR. Direkt efter att ditt dokument har skrivits ut på biblioteken raderas ditt e-postmeddelande.

Instruktioner för utskriftsservicen

  1. Bifoga ditt digitala dokument i ett e-postmeddelande till biblioteket. biblioteket@gnosjo.se
  2. Invänta svar från biblioteket att dina utskrifter är klara för upphämtning.
  3. Gå till biblioteket och ring 0370-33 11 38 när du står utanför. Invänta bibliotekspersonal.
  4. Uppge den e-postadress som du skickade dokumentet ifrån till bibliotekspersonal.
  5. Betala kontant när vi kommer ut med utskriften.

Boken kommer/hemleverans

Om du inte har möjlighet att ta dig fysiskt till biblioteket för take away kan du ringa oss på 0370-33 11 38 eller skicka e-post till biblioteket@gnosjo.se så levererar vi böckerna hem till dig. Detta gäller för dig som bor i Gnosjö kommun. Gäller för dig som inte har möjlighet att komma till biblioteket: på grund av att du tillhör en riskgrupp, hög ålder, fysisk funktionsnedsättning, karantän eller isolering.

Omlån

Du kan själv förnya dina omlån på Mina sidor Länk till annan webbplats.. Du loggar in med lånekortsnummer eller personnummer och pinkod. Om du behöver hjälp, ring 0370-33 11 38 eller skicka e-post till biblioteket@gnosjo.se.

Förseningsavgifter och lånetid

Förseningsavgifterna är borttagna.

Lånetid alla fysiska medier (inkl. tidskrifter) är utökat till 6 veckor, undantaget böcker med kö på och fjärrlån (eftersom det är biblioteket vi fjärrlånar ifrån som bestämmer lånetiden).

Med rätt information kan du skydda dig själv och andra

Det är viktigt att använda pålitliga källor till nyheter och information. Här nedan finns bekräftad och uppdaterad information om corona:

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information på olika språk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krisinformation om corona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Kontakta oss

Gnosjö bibliotek
tel 0370-33 11 38

Hillerstorps bibliotek
tel 0370-33 33 38

Åsenhöga bibliotek
tel 0370-33 11 38

E-post
biblioteket@gnosjo.se