Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Handläggare
Lisa Gollwitzer Lyckberg
0370-33 11 01
lisa.gollwitzer@gnosjo.se

Ansök om Pluspolarekort

Pluspolare är en möjlighet för dig som har någon typ av funktions­nedsättning, att lättare ta del av olika evenemang inom fritid och kultur.

Så fungerar Pluspolarekortet

Med Pluspolarekortet får du ta med dig en person som extra stöd, hjälp eller sällskap. Det kan exempelvis vara en kompis, en anhörig eller en assistent, som blir din "pluspolare".

Du bestämmer själv från gång till gång vem du vill ta med dig. Din "pluspolare" får följa med på till exempel idrottsevenemang, konserter eller teater utan att betala entréavgift. Du själv betalar ordinarie pris.

För att få ett Pluspolarekort måste du ha fyllt 15 år och vara folkbokförd i vår kommun. Pluspolarekortet gäller i fem år, därefter kan det förnyas.

Här gäller Pluspolarekortet

Pluspolarekortet är en personlig handling och ett regionskort som gäller i hela Region Jönköpings län. Alla med ett Pluspolarekort är därmed välkomna överallt i vår region, oavsett var du är bosatt.

Alla verksamheter, som är anslutna till Pluspolarekortet, har en dekal väl synlig vid entrén. Kortet visar du upp i entrén, eller för den som ansvarar för evenemanget eller verksamheten.

Här kan du se vilka föreningar, organisationer och verksamheter i Gnosjö kommun som är anslutna till pluspolarekortet.

Boka biljett i förväg

Observera att en del evenemang har begränsat antal platser, vilket kräver anmälan eller bokning av biljett. Ett Pluspolarekort innebär ingen förtur i sådana sammanhang. Du behöver försäkra dig om att även din pluspolare får plats.

Ansökningsformulär

För att få ett Pluspolarekort måste du göra en ansökan via formuläret där du också bifogar ett passfoto eller liknande foto. Pluspolarekortet skickas hem till den adress du har uppgivit på din ansökan.

Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter







Referensperson som kan intyga din funktionsnedsättning, ej anhörig. * (obligatorisk)
Referensperson som kan intyga din funktionsnedsättning, ej anhörig.




En person som kan intyga din funktionsnedsättning exempelvis biståndshandläggare, god man, försäkringskassan. Det ska inte vara någon anhörig.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan