Pluspolare

Tycker du det är besvärligt att ta dig ut på olika evenemang eller aktiviteter? Skaffa ett pluspolarekort!

Pluspolarekortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att lättare ta del av olika evenemang och verksamheter inom kultur- och fritid. Med Pluspolarekortet får du ta med dig en "Pluspolare" som extra stöd, hjälp eller bara som sällskap. Det kan exempelvis vara en kompis, en anhörig eller en assistent. Du bestämmer själv från gång till gång vem du vill ta med dig. Denna person följer med då utan att betala entréavgift på t.ex. ett idrottsevenemang. Du betalar givetvis som alla andra. För att få ett Pluspolarekort måste du ha fyllt 15 år och vara folkbokförd i Gnosjö kommun.

Var gäller Pluspolarekortet?

Pluspolarekortet är en personlig handling som från 1 januari 2016 är ett regionskort i hela Region Jönköpings län, därmed är alla med ett Pluspolarekort välkomna överallt, oavsett var vederbörande är bosatt. Kortet gäller i fem år.
Alla verksamheter, som är anslutna till Pluspolarekortet, har en dekal väl synlig vid entrén. Kortet visar du upp i entrén eller för den som ansvarar för aktiviteten.

Observera att en del aktiviteter och arrangemang ibland har ett begränsat antal platser, vilket kräver anmälan eller bokning av biljett. Ett Pluspolarekort innebär ingen förtur i sådana sammanhang. T ex till varje HV 71 match är 50 platser vikta för Pluspolare. Biljetter köps som vanligt i kassan och först till kvarn gäller.

Till vänster hittar du en länk till de föreningar/organisationer där pluspolarekortet gäller.

Ansökan

För att få Pluspolarekortet måste du ansöka om ett sådant. Fyll i ansökningsblanketten som du hittar här nedan, skicka med ett passfoto på dig samt ett intyg på din funktionsnedsättning. Ett läkarintyg eller några rader från en anhörig, en kontaktperson eller liknande går bra.

Pluspolarekortet kommer sedan att skickas hem till den adress som du har uppgivit på ansökningsblanketten.

Ansökningsblankett om pluspolarekortet Pdf, 141.1 kB.

Föreningar och organisationer

Information om hur man kan gå med i Pluspolarkortet hittar du till vänster.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Kontakta oss

Postadress:
Gnosjö kommun
Fritidskontoret
335 80 Gnosjö

Besöksadress:
Töllstorpshallen
Fritidsvägen 6, Gnosjö

Teknik- och fritidschef
Jan Sandberg
tel 0370-33 10 60
jan.sandberg@gnosjo.se

Handläggare
Lisa Gollwitzer Lyckberg
tel 0370-33 11 01
lisa.gollwitzer@gnosjo.se