GKC
genväg till startsidan

Låneinformation

Lånekort

Lånekort har du oftast om du gått i grundskola i kommunen. Det är samma lånekort som du använder på Folkbiblioteket. Har du tappat bort det kostar ett ersättningskort 20 kr och gäller på alla bibliotek i kommunen.

Har du inget kort lämnar du bara dina uppgifter på en blankett i receptionen när du lånar första gången (är du under 18 behöver vi målsmans underskrift) så utfärdar vi ett. Det är gratis.

På skolan behöver du inte ha med dig kortet för att låna. Det räcker med personnummer.

Du kan låna själv i biblioteket. Då loggar du in med en kod som du kan be om i receptionen eller hitta på Skolbiblioteksrummet på Fronter.

Det går också bra att låna i receptionen.

E-böcker och ljudböcker

Du kan också låna

e-böcker och ljudböcker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

via Gnosjö Kommuns Folkbibliotek. Du behöver då ditt lånekortsnummer. Om du inte har ditt kort kan du få reda på ditt kortnummer i receptionen.

Lånetid

Lånetiden är 1 månad. Anteckna återlämningstiden när du lånar boken. Vi skickar inte ut påminnelser. Vi har inga avgifter, men observera att Folkbiblioteket har egna regler för de böcker du lånar därifrån. Läs om dem här:

Gnosjö Folkbiblioteks låneregler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det går bra att låna om böcker från GKC i receptionen.

Återlämning

När du ska lämna tillbaka boken, gör det i den svarta återlämningslådan i biblioteket eller direkt till bibliotekarien/receptionen.

Referensbiblioteket

Referensböckerna är de som står i referensbiblioteket (bibliotekariens kontor) och är märkta med en röd lapp på ryggen. Vi har de flesta typer av lexikon här. Du får låna med dem till biblioteket, eller titta i dem på plats. De får inte lånas hem.

Sidansvarig: GKC   Senast uppdaterad: 2020-06-24
Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00