Budget- och skuldrådgivning

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter, eller vara i en situation då ekonomin behöver ses över. Budget- och skuldrådgivningen är till för dig som bor i Gnosjö kommun. Rådgivningen är gratis och rådgivaren har tystnadsplikt.

Budgetrådgivning

Rådgivaren kan hjälpa dig att ställa samman din inkomster och utgifter. Då får du en bättre översikt över din ekonomi och kan lättare se vad du kan förändra för att pengarna ska räcka längre.

Du kan också anonymt räkna fram en egen ekonomisk kalkyl på konsumentverkets webbplats Länk till annan webbplats.. Den kalkylen kan du sedan ta med dig vid ditt besök hos budget- och skuldrådgivaren.

Skuldrådgivning

Har du hamnat i en situation där du behöver få ordning på dina skulder så kan du även få hjälp och stöd. Budget- och skuldrådgivaren kan hjälpa dig reda ut vilka skulder du har och hur du bäst kommer ur skuldsättningen. Du kan exempelvis får råd om hur du ska prioritera dina skulder eller försöka få till en uppgörelse med den eller de du har skulder till.

Skuldsanering

Om du under lång tid inte kunnat betala dina skulder kan du ha rätt till något som heter skuldsanering.

Budget och skuldrådgivare kan hjälpa dig med ansökan till Kronofogden och om du blir beviljad skuldsanering kan rådgivaren finnas där som stöd under den perioden som skuldsaneringen pågår.

Kort sammanfattning om hur skuldsanering fungerar

Om din ansökan går igenom så får du en betalningsplan som pågår upp till fem år. Under den här perioden går alla inkomster som du inte behöver till det allra nödvändigaste istället till att betala av på dina skulder. När skuldsaneringen är klar har du inte längre kvar skulderna som ingick i din skuldsanering. Både privatpersoner och företagare kan få skuldsanering.

Testa själv på Kronofogdens webbplats om du kan få skuldsanering.

Kontakta budget- och skuldrådgivaren

Det är kostnadsfritt att träffa en budget och skuldrådgivare och mötet sker under tystnadsplikt.

Petra Störling
Budget- och skuldrådgivare
Telefon: 0370-33 14 37
Fax 0370-33 10 20
E-post: petra.storling@gnosjo.se

Besöksadress
Storgatan 15, Gnosjö

Bli kontaktad av budget- och skuldrådgivaren

Vill du hellre bli kontaktad av budget- och skuldrådgivaren fyll i nedanstående kontaktformulär:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Kontakta oss

Petra Störling
Budget- och skuldrådgivare

Telefon: 0370-33 14 37
Fax 0370-33 10 20
E-post: petra.storling@gnosjo.se

Besöksadress
Storgatan 15, Gnosjö