1. Viktigt meddelande: Vattnet tillbaka i Nissafors
  2. Viktigt meddelande: Vattnet tillbaka i Marås
Gnosjö kommun logotype

Vi är bland finalisterna som Årets raket i Dagens Samhälle

Senast uppdaterad 17 maj 2024

Vi vet alla att vår trakt är känd för Gnosjöandan. Vi har många industrier, som måste vara extra kluriga i lågkonjunktur. Tidningen Dagens Samhälle har utsett Gnosjö kommun till finalist som Årets raket, eftersom vi är framgångsrika på näringslivs- och arbetsmarknadsområdet. Slutlig vinnare är klart den 25 juni.

Eric Liljedahl menar att det är roligt att Dagens Samhälle uppmärksammar vår kommun där vi utmärker oss.

– Jag är stolt över att få representera näringslivet för Gnosjö kommun. Trots utmanande konjunkturstider så levererar Gnosjöandan och kommunens duktiga företagare.

Dagens Samhälle ser kommuners positiva utveckling

Tidningen Dagens Samhälle presenterar för nionde året i rad finalisterna i deras ranking Årets superkommun. Det rör sig tjugo kommuner i tre kategorier; storstadskommunen, städer och stadsnära kommuner, småstads- och landsbygdskommuner, samt årets raket. I år har undersökningen utgjorts av 146 olika mått fördelat på 17 kategorier. Varje kategori består av ett eller flera mått som sammantaget utgör kommunens poäng. Den här poängsumman som blir när de sammanräknas utgör kommunens poäng. Dagens Samhälle tittar också på förändringar för att premiera kommuner med positiv utveckling. Förra året blev Kungsbacka vald till Årets superkommun.

Gnosjös starka sida är näringsliv och arbetsmarknad

Gnosjö kommun utmärker sig på näringslivsområdet. Det är här vi presterar extra starkt med hög sysselsättningsgrad och låg arbetslöshet. I kategorin näringsliv och arbetsmarknad är Gnosjö landets toppkommun. Något vi kan tacka alla våra framgångsrika företag för trots lågkonjunktur och oro i omvärlden. De andra fyra kommunerna i kategorin Årets raket är Sorsele, Tranås, Åsele och Ödeshög.
Årets superkommun kommer att utses den 25 juni klockan 18 under Almedalsveckan i Visby. Då får vi också veta om vår kommun blir Årets raket.