Gnosjö kommun logotype

Välkommen till Suicidpreventiva veckan

Senast uppdaterad 05 september 2023

Ta del av evenemang, mässan "Livsviktigt!" och föreläsningar i Gnosjö, Gislaved och Anderstorp som uppmärksammar psykisk ohälsa och självmord. Välkommen till den suicidpreventiva veckan, 4 till 10 september.

Detta händer under veckan

Under vecka 36 hålls flera viktiga kostnadsfria föreläsningar kring ämnet suicid, spelmissbruk och om hur man kan bemöta någon som mår dåligt.

Bio

Måndag 4 sept klockan 18.00 visas filmen "För kärlekens skull" på Hammargården i Gnosjö. Filmvisningen är gratis och ingen förbokning krävs.

Föreläsningar

Håkan Wester "Livsviktiga snack"

Tisdagen 5 september klockan 18.00-20.00 i Missionskyrkan i Anderstorp. För föräldrar och andra som kommer i kontakt med barn mellan nio och tolv år.

Jesper Holm "Min allra käraste bror"

Onsdag 6 september 18.00-20.00, om psykisk ohälsa och suicidprevention på Hammargården i Gnosjö. Samma föreläsning hålls även dagen efter samma tid, 7 september i Folkets hus i Gislaved.

En man står framför en tegelvägg. På väggen finns en alarmtelefon.

Jesper Holm är en av föreläsarna under Suicidpreventiva veckan.

Ulf Georgsson "Våga fråga, för äldre"

Torsdag 7 september, klockan 10.00-12.00, föreläsning för äldre i Folkets Hus i Gislaved.

Niclas Aronsson "Om spelmissbruk och psykisk ohälsa"

Torsdag 7 september, klockan 18.00-19.00, i Gnosjö kyrka, Svenska kyrkan är arrangör.

Mässa "Livsviktigt!" i Gnosjö

Onsdag 6 september, klockan 15.00-20.00, på Hammargården i Gnosjö. Här deltar flera hälsofrämjande aktörer, bland annat kommer skolhälsoteam, fältverksamheten, kvinnojouren och kyrkan att vara på plats.

Ljusmanifestation i Gislaved

10 september klockan 19.30-20.30. Veckan avslutas med en ljusmanifestation på Stortorget i Gislaved. Under ljusmanifestationen tänds 1569 ljus för de som förolyckats göenom självmord under 2022. Dans och musik av Gislaveds dansstudio och Kulturplatån.

Malin Hill från Gnosjö kommun och Madelén Kjell på Räddningstjänsten i Gnosjö och Gislaved, är de som planerat den Suicidpreventiva veckan. Veckan hålls för första gången i Gnosjö och Gislaveds kommuner.

En kvinna står framför en tegelvägg.

Malin Hill arbetar suicidförebyggande och är samordnare för POSOM från Gnosjö kommuns sida.