Gnosjö kommun logotype
Personer förbereder matvaror inför grillning.

Två kockar var på plats för att grilla. Kunchanok Andersson, gruppledare på Kostenheten till vänster, såg till att allt gick ordentligt till.

Sommarfester för de äldre och anhöriga blir tradition

Senast uppdaterad 03 juli 2023

När de anhöriga bjöds in till sommarfester på äldreboendena Bäckgården, Hamngården och Rosendal blev stämningen så god att detta kommer att bli en återkommande tradition.

Det har varit sommarfest på Bäckgården och Hamngården för de boende och deras anhöriga. I midsommarveckan var det fest på Rosendal på samma sätt. Festligt uppdukat, grillarna i gång och musikunderhållning, var konceptet för de lyckade festerna. Två kockar från kostenheten skötte grillningen.

Sandra Fritz, som är enhetschef för Hamngården, är entusiastisk över hur lyckat initiativet blivit.

– De anhöriga köpte maten. Det blev hamburgare och korv som vi grillade. Det blir det lilla extra sådana här dagar, så därför hade vi extra personal. Jag och Disa Larsdottir serverade. I förra veckan när vi var på Hamngården, så var det så uppskattat av de anhöriga, att vi har bestämt att detta ska bli en tradition kommande år.

Sandra fortsätter.

– Det var så fint dukat med blommor och köket hade förberett en sommarmousse till efterrätt som var så god. Det blev så trevligt, så det här gör vi om!