Gnosjö kommun logotype
En manlig scoutledare får diplom av en kvinna.

Lars-Erik Stacke mottog sitt stipendium under måndagen 29 maj under UV-scouternas invigning av nya scouter.

Ungdomsledare prisas

Senast uppdaterad 11 september 2023

Kristine Hästmark har under veckan delat ut de två första av de fyra ungdomsledarstipendierna. De gick till Lars-Erik Stacke, scoutledare och Alexander Eng, fotbollstränare. Julia Oxenlöv och Theres Roos får sina stipendier under Järnbärardagen.

Lars-Erik Stacke, alltid lugn och leendes

Så trofast och stabil ledare för UV i Missionskyrkan. Alltid lugn och leendes vad som än händer. Han verkar obekymrad över att ordna fram material och kanoter och så vidare. Han har ett genuint intresse för barnen.

Alexander Eng tränar pojkar

Otroligt motiverad och engagerad ungdomsledare för pojkar födda 2010/2011. Med tre egna barn hemma har han aldrig tyckt det var några konstigheter att engagera sig i killarnas träningar. Han har också fått pojkar, som funderat på att sluta, att faktiskt fortsätta. Att lägga flera kvällar i veckan på andras och egna barn är för Alexander en självklarhet. Han fick lägga skorna på hyllan för flera år sedan och har sedan dess varit ungdomsledare, samtidigt som han varit seniortränare på annan ort.

Alexander Eng mottar stipendiet i samband med fotbollsträning.

Julia Oxenlöv är en eldsjäl

Julia är en eldsjäl i Hamnkyrkans barn-och ungdomsarbete. På söndagar är hon med och driver ett arbete för ungdomar strax under tonåren kallat Btweens och på fredagskvällar tonårsarbetet House. Med stort engageman och driv är hon med och ser till att dessa ungdomar får roliga och meningsfulla träffar.

Theres Roos har starkt engagemang

Theres nomineras för hennes starka engagegmang för ungdomar inom fotbollen. Hon är även väldigt aktiv i andra sammanhang för barn och ungdomar i Gnosjö. Theres är tränare sen flera år tillbaka för flickor födda 2010/11 där hon är en mycket omtyckt ledare i föreningen då hon alltid ställer upp och är hjälpsam. Theres är starkt engagerad i Gnosjö IF:S damklubb som gör ett fint arbete för att hjälpa föreningen att samla in pengar till barn och ungdomar i föreningen. En synnerligen välförtjänt nominering från Gnosjö IF, som är tacksamma för att ha en sådan fin ledare i föreningen.