Gnosjö kommun logotype

Flatenbadet åter igång i juni

Senast uppdaterad 29 maj 2023

Ny vatten- och avloppsanläggning har byggts under våren, en förutsättning för att Flatenbadet ska kunna drivas vidare. Snart står serveringen åter öppet för semesterbadare och campinggäster.

Förra året var Flatenbadets camping och servering stängd. I år hoppas Toni Davidsson, som är ny arrendator, att allt ska vara igång som vanligt igen från den 5 juni.

Det har varit en del grus i maskineriet, med de stora översvämningarna i januari. Då stod kioskbyggnaden och ett par av campingstugorna under vatten, likaså bryggan och lekplatsen. Gnosjö kommun äger marken och under våren har vi byggt ny vatten- och avloppsanläggning. Minigolfbanorna är också iordningställda.

Toni har bott i bygden i fyrtio år och har aldrig sett en sådan översvämning som den i vintras. Nu är han positiv inför sommarsäsongen.

– Kommunen har ställt i ordning vatten- och avlopp. Serveringen ska rivas så småningom, men får fungera i år. Karins Lanthandel i Kulltorp är den som kommer att driva serveringen. Det kommer att bli våfflor, kaffe och kakor.
När det byggs ny servering ska den bli vinterbonad så att man ska kunna använda den året runt. Det kommer att ta tid tills allt är klart. Det kommer att bli en resa.

SMHI spår en rekordsommar. Förhoppningsvis blir Flatenbadet återigen den pärla det tidigare varit.

En grävskopa står framför en lekplats.

Än så länge är grävskopan kvar på plats för att jämna ut sand och slutföra det sista inför säsongsöppningen.