1. Viktigt meddelande: Eldningsförbud i hela länet
Gnosjö kommun logotype
Eric Liljendahl klädd i mörk kostym ler in i kameran.

Eric Liljendahl blir vår näringslivschef

Senast uppdaterad 24 april 2023

Den 15 maj är näringslivschefen på plats, en ny tjänst i vår kommun.

För snart ett år sedan beslutades att inrätta en näringslivsenhet och rekrytera en näringslivschef. I samband med detta förklarade Anna Engström, kommundirektör, varför den här satsningen görs.

– Företagen i kommunen expanderar och då behöver också vi som kommun växla upp i näringslivsfrågor.

Nu står det klart att det blir Eric Liljendahl som axlar rollen som näringslivschef. Eric Liljendahl har bland annat arbetat många år som vd och marknadsansvarig på Garo montage ab. Han tillträder sin nya tjänst den 15 maj och ser verkligen fram emot att börja.

Jag är mycket motiverad att ta mig an rollen som näringslivschef för Gnosjö kommun. Att tillsammans med kommunen och näringslivet få jobba med sakfrågor som medför att vår byggd blir attraktivare samt får företagen att utvecklas ser jag som ett mycket stimulerande och roligt uppdrag.

Bakgrund

Att inrätta en näringslivsenhet, är ett resultat efter dialog med det lokala näringslivet om hur Gnosjö kommun kan möta företagens behov. Näringslivschef är en ny tjänst och kommer ingå i kommundirektörens ledningsgrupp vilket innebär att näringslivsfrågorna lyfts upp till kommunledningsnivå.

– Vi behöver stärka oss ytterligare i näringslivsfrågor och utöver kommunens grunduppdrag är det här vår viktigaste fråga, sa kommunalråd Kristine Hästmark, för snart ett år sedan.