Gnosjö kommun logotype

Den här nyheten är äldre än ett år.

Träffpunkten utökas med strandparadis!

Senast uppdaterad 04 juli 2023

Det är inget aprilskämt att dagliga verksamheten på Rosendal fått en sandstrand, även om man lätt skulle kunna tro det. Gotlandsrummet inbjuder till avkoppling med tårna i sanden.

Personer sitter i en ring. De håller små vattenflaskor i händerna. De sträcker ut armarna.

Rörelseträning till musik är en populär aktivitet på Träffpunkten.

Dagliga aktiviteter är viktigt för välbefinnandet. Gunnel Andersson håller i den dagliga verksamheten på Rosendal. På schemat är en hel del olika saker, tipspromenad, musikunderhållning och rörelseträning är bara några av aktiviteterna.

Aktiviteter som passar alla

Rörelseträningen är utformad så att du, som regel kan genomföra den oavsett om du är rullstolsburen eller om du fortfarande kan gå. Rörelserna är enkla och görs till musik. Vissa rörelser är med lätta tyngder. Då har man små flaskor fyllda med vatten till hands. Det är många glada leenden medan man tränar. Man behöver inte anmäla sig innan för att delta. Det är bara att komma. Schemat för veckan finns på Gnosjö kommuns webbplats under Träffpunkten, som den dagliga verksamheten kallas.

– I mitt jobb måste man alltid vara flexibel. Ibland får vi anpassa aktiviteterna efter hur många som kommit, eller vad man har lust med just den här dagen. Idag blev musikunderhållningen inställd, men då har vi tagit en tipspromenad inomhus istället eftersom vädret inte var det bästa.

Gunnel har bakat med några av de äldre innan rörelseträningen. Kakorna serveras som fika efter de olika aktiviteterna och rättningen av tipsraden.

Sommarkänsla året runt

– Vår nya stolthet är vårt Gotlandsrum. Här ska man kunna sitta och njuta och känna sig som att man förflyttas till en strand.

Rummet har takbelysning som kan ställas in för att få den riktiga strandkänslan. Det går att sätta på inspelat havsbrus med vind och vågor, som slår mot stranden. Solstolarna står redo och drinkarna är preparerade med apelsin.

– Så härligt! Här är ju riktig sand, uttrycker Astrid.

Astrid och Harald inviger badstranden.

Drinkglas med gul juice och apelsiner på ett fat.

Att bli serverad en drink i Gotlandsrummet är pricken över "i".