Gnosjö kommun logotype

Den här nyheten är äldre än ett år.

Wally Sjögren sitter i en bil på väg till intervjun.

Wally Sjögren i årskurs åtta har praktiserat en vecka i kommunhuset.

Skolelever om att bo i Gnosjö kommun

Senast uppdaterad 31 mars 2023

Det är onsdagen den 29 mars och jag är i mitten av min praktikvecka på kommunhuset. Den här dagen har jag intervjuat elever på Bäckaskolan om vad de tycker om att bo i Gnosjö kommun.

Jag heter Wally Sjögren och går i årskurs åtta på Bäckaskolan. Under min praktikvecka i kommunhuset har jag bland annat följt med kommunikatörerna i deras vardag. En av dagarna fick jag själv göra ett reportage.

Intervju med elever på Bäckskolan

Alla tre jag intervjuar, Lamija, Eskil och Ludvig, verkar uppskatta att det finns mycket att göra på fritiden. Det finns många alternativ för den sportintresserade.

Mycket att göra på Töllstorpsområdet

I Töllstorpsområdet är frågan snarare vad som inte finns att göra. Här hittar du fotbollsplaner, en sporthall, simhall, mountainbikestigar och mycket mer.

Ungefär en kvart utanför tätorten ligger Isaberg. På Isaberg golfklubb är det stor chans att du får träffa Eskil, där brukar han hänga. På andra sidan Algustorpasjön ligger Isaberg Mountain Resort. Där kan du åka skidor på vintern och cykla mountainbike på sommaren. Ludvig rekommenderar även att testa rodelbanan!

Hammargården, Tonår och Ung träff

När de inte gör något av detta brukar de bland annat hänga med kompisar. Då träffas man oftast på fritidsgården Hammargården. Där kan man spela biljard, foosball, pingis, titta på bio eller köpa en macka och dricka ett glas chokladmjölk.

På onsdagar går många i klass åtta på konfirmation. På fredagar kan man vara på Tonår eller Ung träff. Där finns det ledare som arrangerar lekar och annat skoj.

Skolan behöver satsas mer på

I skolan är Eskil, Lamija och Ludvig nöjda över de nymålade väggarna och nyrenoverade omklädningsrummen. De tycker om uppehållsrummet och är väldigt glada över de bra priserna i cafeterian. Men de är också missnöjda och tycker att man borde lägga mer pengar på skolan.

– Om inte vi själva tycker om skolan så kommer vi inte vilja att våra barn går här heller, säger Eskil.

– Nej, då finns det bättre ställen att bo på, säger Lamija.

Klassrummen behöver renoveras, på vintern fryser man och på sommaren svettas man, temperaturen måste regleras.

– Det är svårt att fokusera i en sådan miljö, säger Lamija.

Fler butiker och serveringar

Gemensamt tycker de att det behövs fler butiker, serveringar och eventuellt en galleria. De tror också att nyckeln till att locka invånare är att bygga en riktigt bra godisbutik!

Så var min praktikvecka

En intervju med Wally Sjögren om vad hon tyckte om sin vecka i kommunhuset, kan du läsa på vår sida på Linkedin.

Lamija, Eskil och Ludvig gör tummen upp.

Lamija, Eskil och Ludvig går i årskurs åtta på Bäckaskolan.